Συνεκδικάζονται σήμερα στην Καλαμάτα οι αιτήσεις γονικής μέριμνας χωρίς την παρουσία Ρούπα – Μαζιώτη


Εκδικάζονται σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από το δικηγόρο Αντώνη Κατσά και αφορούν στη γονική μέριμνα του παιδιού της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.
Ωστόσο, δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να παρασταθούν στη διαδικασία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εγκρίθηκε η μεταγωγή τους.
Αμφότεροι, με κοινό επτασέλιδο κείμενο που δημοσιοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα, ζητούσαν τη μεταγωγή τους στο Δικαστήριο της Καλαμάτας.
Οι δύο αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τον πληρεξούσιο δικηγόρο Καλαμάτας, Αντώνη Κατσά, έχουν ορισθεί να συνεκδικασθούν σήμερα, αν δε ζητηθεί αναβολή.
Ειδικότερα, γιαγιά και θεία του αγοριού έχουν καταθέσει αίτηση και ζητούν να ασκούν από κοινού τη γονική μέριμνα  του παιδιού, βάσει του άρθρου του Αστικού Κώδικα που προβλέπει τη δυνατότητα αυτή, όταν υπάρχει αντικειμενική αδυναμία άσκησης της επιμέλειας από τους γονείς. Ζητούν την από κοινού γονική μέριμνα ως επίτροπος και συνεπίτροπος, αντίστοιχα.
Ταυτόχρονα, έχουν καταθέσει αίτηση οι γονείς Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, καθώς βάσει άλλου άρθρου του Αστικού Κώδικα οι ίδιοι οι γονείς μπορούν να ζητήσουν να ανατεθεί η γονική μέριμνα.
Β.Β.