Σχολείο Τουρισμού: Γιατί, πέρα από τις υποδομές, μετρά το κατάλληλο προσωπικό…


Για 6η φορά χτύπησε χθες το κουδούνι του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, ένα «σχολείο» που έχει καθιερωθεί, κάτι που αποδεικνύεται από την αποδοχή που γνωρίζει. Οι δε εγγραφές ξεπέρασαν τις 650, ενώ οι συμμετοχές είναι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πρωταγωνιστές σε αυτή την εκδήλωση μέχρι τώρα συνηθίζαμε να γράφουμε ότι είναι οι Ανδρέας Ζαγάκος και Κώστας Ανδριανόπουλος, όμως, όπως τονίστηκε χθες, πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι μαθητές. Βέβαια, χωρίς τους δύο πρώτους δε θα υπήρχε Σχολείο Τουρισμού, αφού ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε δειλά δειλά και έχει γίνει «ένα τεράστιο κεφάλαιο εκπαίδευσης» για τον τουρισμό.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, σύμφωνα με τους κ.κ. Ζαγάκο και Ανδρανόπουλο, σκοπός του Σχολείου Τουρισμού είναι να προσφέρει στους επαγγελματίες κι εργαζομένους στο χώρο, όπως και στους σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης, διαρκή επιμόρφωση και ενημέρωση, με στόχο να αποκτήσουν επικαιροποιημένες γνώσεις και να παρακολουθούν με συνέπεια και επαγγελματισμό τις νέες εξελίξεις σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον.
Στη χθεσινή έναρξη το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, οι αντιπεριφερειάρχες Περικλής Μαντάς και Ντίνα Νικολάκου, αντιδήμαρχοι της πόλης, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Μεσσηνίας, καθώς και επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης.
Όσο για τα σημερινά μαθήματα, ξεκινούν με ομιλίες σχετικά με την καριέρα του κάθε εργαζομένου, ενώ ακολουθούν ενδιαφέροντα εργαστήρια ,όπως αυτό της οινολογίας και της δημιουργίας κοκτέιλ.
Να σημειωθεί εδώ ότι το Σχολείο Τουρισμού έχει φτάσει σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, που υπάρχει μέχρι και ειδίκευση για εργαζομένους που ασχολούνται με το χώρο του Spa σε έναν ξενοδοχειακό χώρο.
Η αυλαία θα πέσει αύριο Τετάρτη, που θα είναι αφιερωμένη στη γαστρονομία και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν χρήσιμα πράγματα σχετικά με τη γεύση.
Π.Μπ.