«Τρίζει» ο μηχανισμός της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας


Με… καρέκλες, φωνές και
πολιτικά μηνύματα οι νέοι αντιδήμαρχοι
 
 
Οι πρώτες… επίσημες πληροφορίες της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας ήταν ότι την ερχόμενη Πέμπτη ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας θα ανακοίνωνε τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων, αλλά και των προέδρων των νομικών προσώπων.
Με τα προχθεσινά αντιπολιτευτικά παρατράγουδα, χθες σημείωσε ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Κυριακή, στη νέα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι όλα βαίνουν καλώς στη δημοτική του ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κι αυτό που συνέβη τις προηγούμενες ημέρες με δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας, η οποία τον επισκέφθηκε στο γραφείο του θέλοντας να μάθει τα νέα της καθήκοντα, αλλά και να υπενθυμίσει ότι θέλει μία από τις θέσεις των αντιδημάρχων.
Ο δήμαρχος στο άκουσμα των απαιτήσεων άρχισε να τα βάζει με τις… καρέκλες που έβρισκε μπροστά του, ενώ ζήτησε με έντονο τρόπο να φύγει η… υποψήφια από το γραφείο του.
Από εκεί και πέρα, αν και δεν απαντά σε καμία ερώτηση για τη στελέχωση της ομάδας του, σημειώνει ότι η θητεία της θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018, σχεδόν ένα χρόνο πριν από τις νέες δημοτικές εκλογές.
Κατά μία έννοια, λοιπόν, τα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν θα έχουν περιορισμένο χρόνο, σε σχέση με τους προηγούμενους, ενώ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι στην τελευταία στροφή της θητείας του ο κ. Νίκας θα επιδιώξει να χρησιμοποιήσει ό,τι καλύτερο πιστεύει ότι έχει σε ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης, την ίδια περίοδο έχει δηλώσει ότι θα συζητήσει με τη δημοτική του ομάδα για το μέλλον του, αν θα είναι, δηλαδή, και πάλι υποψήφιος δήμαρχος.
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι, όσο κι αν θέλει να δηλώνει ότι είναι πλέον κομματικά ελεύθερος, μετά την αλλαγή στην προεδρία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέναντί του, όπως και με άλλα σημαντικά πρόσωπα που τον στήριξαν αναφανδόν σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις απέναντί του.
Για να επανέλθουμε στην επιλογή των αντιδημάρχων της νέας περιόδου, τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν, μαζί με πολλή γκρίνια και προβληματισμό. Και μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον να προσθέσουμε δύο ακόμα στοιχεία από την προχθεσινή συνεδρίαση: Το μήνυμα της τέως προέδρου πλέον, Μαρίας Οικονομάκου, ότι δηλώνει σε κάθε περίπτωση παρούσα, επισημαίνοντας ότι «πάλι ψηλά θα πάω», εννοώντας τα έδρανα των συμβούλων της παράταξής της. Σημειώνεται ότι τα χαμηλά έδρανα, απέναντι από το δήμαρχο, είναι για τους αντιδημάρχους και αριστερά του δημάρχου για τους άλλους αξιωματούχους της Δημοτικής Αρχής.
Το δεύτερο στοιχείο είναι η δήλωση του ανεξάρτητου- πλέον- δημοτικού συμβούλου, Χάρη Βγενή, για επιλογή “των αρίστων και όχι των αρεστών”…
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη