Τσιγγάνοι λήστευαν ηλικιωμένους μπαίνοντας στα σπίτια τους


Συνελήφθησαν οι δυο, αναζητούνται άλλοι δυο
 
 
Ληστείες ηλικιωμένων ξεκίνησαν να κάνουν τέσσερις τσιγγάνοι απειλώντας τους με μαχαίρι και αρπάζοντας ό,τι πολύτιμο έβρισκαν, αλλά ευτυχώς η Αστυνομία σταμάτησε εγκαίρως τη δράση τους, συλλαμβάνοντας τους δύο από αυτούς.
Οι δύο ληστείες έγιναν σε σπίτια του Φίλια του Δήμου Οιχαλίας και στη Μεσσήνη.
 
Το βράδυ της 25ης
Για τις δύο ληστείες συνελήφθησαν την Κυριακή το πρωί, στο Αριοχώρι και στον Άρη του Δήμου, από αστυνομικούς των Τμημάτων Μελιγαλά και Μεσσήνης, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο τσιγγάνοι, ηλικίας 36 και 40 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ αναζητούνται και δύο ομόφυλοι συνεργοί τους, ένας 25χρονος και ένας 30χρονος.
 
Ληστείες
Οι δύο ληστείες, όπως καταγγέλθηκαν στα Αστυνομικά Τμήματα Μελιγαλά και Μεσσήνης, έγιναν το βράδυ του Σαββάτου.
Αρχικά, οι τέσσερις δράστες πήγαν σε σπίτι 82χρονου στο χωριό Φίλια του Δήμου Οιχαλίας. Μπήκαν και ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο με μαχαίρι. Στη συνέχεια τον απείλησαν και του αφαίρεσαν ένα ρολόι, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα τρόφιμα.
Ακολούθως πήγαν στη Μεσσήνη και διέρρηξαν το σπίτι 70χρονης Αλβανής. Πάλι με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησαν, την απείλησαν και της αφαίρεσαν χρυσαφικά. Συγκεκριμένα, της πήραν μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό και ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά και το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη κι άλλων αδικημάτων.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη