Χωρίς προβλήματα η εγκατάσταση των μεταναστών στις κατασκηνώσεις της Αγ. Μαρίνας (φωτογραφίες)


Ξεκίνησε η θεραπεία των μεταναστών
 
Ολοκληρώθηκε, από χθες το πρωί, η εγκατάσταση για την προσωρινή διαμονή και των 87 μεταναστών στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου.
Από νωρίς το πρωί στην κατασκήνωση ήταν ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Οικονομάκου και το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας. Παράλληλα, στην κατασκήνωση, βρέθηκε και η Διευθύντρια Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Κατερίνα Σπεντζουρα.
Την κατασκήνωση και τους 87 μετανάστες, επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο παρέδωσε φάρμακα για την αντιμετώπιση της ψώρας σε όσους έχουν νοσήσει και την θεραπευτική αγωγή στους υπολοίπους. Ωστόσο, μαζί δεν ήρθε και κλιμάκιο γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως αναμενόταν.
Βεβαιωμένα κρούσματα ψώρας είναι πλέον περίπου 30, ενώ η εγκατάσταση τους στις κατασκηνώσεις κρίθηκε απαραίτητη, καθώς, πρέπει να ακολουθήσουν όλοι θεραπευτική αγωγή, αφού πρόκειται για μεταδιδόμενη ασθένεια σε ανθρώπους που έχουνε μείνει τόσες ημέρες στον ίδιο χώρο.
Ο χώρος των κατασκηνώσεων έχει ετοιμασθεί κατάλληλα για τη φιλοξενία των ανθρώπων, ενώ και κάποιο πρόβλημα που υπήρχε με τους σωλήνες του νερού, λόγω της χειμερινής περιόδου, διορθώθηκε άμεσα.
Τέλος, ο Σύλλογος Τριτέκνων και η ομάδα εθελοντών «Άνεμος» έστειλαν ρούχα, καθώς, για λόγους υγιεινής, πρέπει οι μετανάστες να αλλάζουν ρούχα καθημερινά σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών, ενώ συνεχώς εκεί βρίσκονται οι εθελόντριες του ΕΕΣ.
Β.Β.