24 δόσεις για τους οφειλέτες και της Μεσσηνίας


Προς ρύθμιση, όπως είχε προαναγγείλει την περασμένη Παρασκευή σε συνέντευξή του στο «Θάρρος» ο συμπατριώτης μας αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, βαίνει το ζήτημα των χρεών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν κατοικία ή έδρα αντίστοιχα σε περιοχές της Μεσσηνίας που έχουν κηρυχθεί πλημμυρόπληκτες από την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η δυνατότητα να αποπληρωθούν οφειλές προς το Δημόσιο με τη χρήση ρύθμισης που προβλέπει έως 24 δόσεις και ταυτόχρονη απαλλαγή από τις προσαυξήσεις.
Η εν λόγω ρύθμιση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών και έρχεται σε συνέχεια της 6μηνης αναστολής καταβολής οφειλών, η οποία αφορούσε Στις πλημμυρόπληκτες περιοχές, περίοδος που έληξε στις αρχές του τρέχοντος μήνα.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η ρύθμιση του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελεί πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας, όπως αυτός έχει εκφραστεί από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Μάλιστα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δ. Μανιάτης, προς την κατεύθυνση αυτή έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, καθώς, όπως αναφέρουν παράγοντες που γνωρίζουν τα δεδομένα της αγοράς της Μεσσηνίας, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα δώσει «ανάσα» σε μεγάλο κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου του νομού.
 
Οι περιοχές
Οι περιοχές της Μεσσηνίας τις οποίες αφορά η ρύθμιση είναι: Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Οιχαλίας, Δήμος Μεσσήνης, Δήμος Τριφυλίας. Οι Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρίου, Πύργου, Σαϊδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα, του Δήμου Δυτικής Μάνης και οι Δημοτικές Ενότητες Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων, οι Τοπικές Κοινότητες Μεταμόρφωσης και Βλαχόπουλου της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.