48χρονος έσπαζε καταστήματα της Καλαμάτας στη σειρά…


Την τζαμαρία από 3 καταστήματα έσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης ένας 48χρονος με σκοπό την κλοπή, ο οποίος συνελήφθη και χθες μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, προφυλακίσθηκε.
Αρχικά έσπασε την τζαμαρία χρωματοπωλείου στην οδό Μπουλούκου, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Αμέσως μετά έσπασε την τζαμαρία κτηνιατρείου στην Αρτέμιδος και αφαίρεσε το κουτί της ταμειακής μηχανής, που όμως δεν περιείχε χρήματα.
Πριν οι αστυνομικοί σταματήσουν τη δράση του, έσπασε και την τζαμαρία καφετέριας στην οδό Μπιζανίου απ’ όπου πήρε το συρτάρι της ταμειακής μηχανής με το ποσό των 100 ευρώ.
Όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί επάνω του βρέθηκε μόνο το ποσό των 9,2 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε.
 
Επιχείρηση
Στο μεταξύ, σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που έγινε σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 811 άτομα, εκ των οποίων τα 624 ήταν ημεδαποί και 187 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 629 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 115 άτομα, από τα οποία 79 ήταν ημεδαποί και 36 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 47 άτομα.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν εννέα άτομα και ειδικότερα:
–          Τρείς ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
–          Δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
–          Τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 287 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και μία παράβαση για τροποποίηση των Όρων Αδείας Μουσικών Οργάνων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Β.Β.