57χρονος κατηγορείται πως τραυμάτισε με ρόπαλο συγχωριανό του


Για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία κατηγορείται ένας 57χρονος από την Αρεόπολη και δικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας.
Αν και το αρνείται, κατηγορείται ότι το Μάιο του 2014 χτύπησε με ρόπαλο και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι και το σώμα συγχωριανό του για μεταξύ τους διαφορές. Ωστόσο, το θύμα έχει αναγνωρίσει και κατονομάσει τον κατηγορούμενο.
Η δίκη διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας και θα συνεχισθεί την Παρασκευή.
 
Στο σπίτι του
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κατηγορούμενος είχε διαφορές με το θύμα, για αποθήκη του αγροτικού συνεταιρισμού που είχε μισθώσει. Το θύμα ήταν μέλος του συνεταιρισμού και ο 57χρονος είχε κληθεί να παραδώσει την αποθήκη, καθώς δεν είχε πληρώσει κάποια ενοίκια.
Στις 17 Μαΐου 2014 το θύμα στάθμευσε το αυτοκίνητό του δίπλα σε κατάστημα που διατηρούσε ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα να τον απειλήσει για να το απομακρύνει. Το θύμα προσέφυγε στον εισαγγελέα και δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για συστάσεις σε βάρος του κατηγορουμένου.
Δύο ημέρες αργότερα και αργά το βράδυ, ο δράστης πήγε στην περιοχή που έμενε το θύμα και το πλησίασε την ώρα που άνοιγε την πόρτα του σπιτιού του.
Ο κατηγορούμενος εισήλθε και με ένα ξύλινο ρόπαλο άρχισε να χτυπάει το θύμα στο κεφάλι και το σώμα. Του προκάλεσε σοβαρά τραύματα και μετά έφυγε κλειδώνοντας μάλιστα και την πόρτα του σπιτιού.
Όμως, αρνείται πως ήταν αυτός ο δράστης της επίθεσης, επικαλούμενος ότι την ίδια ώρα, μαζί με την κόρη του, είχαν πάει τη γυναίκα του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.
Ωστόσο, το θύμα τον έχει αναγνωρίσει και κατονομάσει, ενώ και το άτομο στο οποίο προσέτρεξε για βοήθεια το θύμα, υποστηρίζει πως από την πρώτη στιγμή τού είπε ότι ο 57χρονος τον χτύπησε.
Το θύμα νοσηλεύτηκε έχοντας υποστεί δύο θλαστικά τραύματα στο κεφάλι,  οίδημα, μώλωπες, ρινορραγία, κάταγμα μύτης και κατάγματα ζυγωματικού.

Της Βίκυς Βετουλάκη