Street Relays το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα για τη Μυρτώ, με τη Μυρτώ…

Street Relays το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα για τη Μυρτώ, με τη Μυρτώ…

Στους ρυθμούς των Street Relays που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στο Ελίτ με αποκλειστικά Καλαματιανό χρώμα αυτή τη φορά, παίρνοντας το χαρακτήρα …σταυροφορίας για την ενίσχυση της Μυρτώς, της άτυχης ανήλικης κοπέλας που καθηλώθηκε με παραπληγία μετά το συγκλονιστικό περιστατικό κακοποίησής της στην Πάρο πριν από δύο χρόνια. Η ίδια θα είναι μάλιστα εδώ, συνοδευόμενη από την οικογένειά της, γεγονός που μεγαλώνει την ευθύνη όλων μας για μαζική συμμετοχή και μέγιστη δυνατή οικονομική ενίσχυση.
Αύριο 6-8 μ.μ. στο ξενοδοχείο θα πραγματοποιηθεί το πάστα πάρτι, μέσα από το οποίο αναμένεται να συγκεντρωθεί ο κυρίως όγκος των απαιτούμενων χρημάτων και στις 10.30 την Κυριακή θα ξεκινήσουν οι σκυταλοδρομίες που είναι 50, 100, 500 και 1.000 μ. για 4άδες και 2 χλμ. για ομάδες των 2 αθλητών.
Βασικός διοργανωτής του σημαντικού από κάθε άποψη διημέρου είναι το τμήμα στίβου του Ακρίτα, ενώ στηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συλλόγους και ιδιώτες χορηγούς.
Χθες το μεσημέρι στο Διοικητήριο εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας τη σημασία και τις ιδιαιτερότητες των φετινών Street Relays, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν… Μίλησαν η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, ο έφορος του Ακρίτα, Πέτρος Παπαδόπουλος, εκ μέρους των χορηγών ο Γιώργος Γκούμας της Agrexpo, από το κέντρο αποκατάστασης Διάπλαση ο Βασίλης Κουτρούλης και ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού, Τάσος Αργυρόπουλος.
 
Αντωνία Μπούζα: Ένας αγώνας καρδιας…  
«Πέραν του επαγγελματικού αθλητισμού υπάρχει και ο αθλητισμός που σημαίνει συμμετοχή, βοηθάει στην ευεξία του σώματος, αλλά θρέφει και την ψυχή με αξίες και ιδανικά. Γι’ αυτόν τον αθλητισμό μιλάμε σήμερα, μέσα από τα Street Relays της Καλαμάτας και θέλουμε να περάσει μηνύματα συμπαράστασης, ελπίδας, ευθύνης και πολλών άλλων συμβολισμών. Καλούμε τον κόσμο της Μεσσηνίας σε έναν αγώνα καρδιάς, να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί, πως δικαίωμα των ανθρώπων είναι η αυτοδιάθεση, η ασφάλεια, η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας. Τρέχουμε λοιπόν για τη Μυρτώ. Στεκόμαστε διπλα στην προσπάθεια του τμήματος στίβου του Ακρίτα Καλαμάτας και συνδιοργανώνουμε αυτόν τον αγώνα σκυταλοδρομίας για τη Μυρτώ. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένη, διότι θέλουμε σαν Περιφέρεια Πελοποννήσου να ενισχύσουμε τον αθλητισμό, ο οποίος σφυρηλατεί προσωπικότητας και δίνει αξίες και ιδανικά στους νέους μας.
Με μεγάλη μας χαρά καλούμε όλο τον κόσμο να παρεβρεθεί την Κυριακή στο χώρο του Ελίτ για να μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτή την εκδήλωση για τη Μυρτώ».
 
Πέτρος Παπαδόπουλος: Ένα όραμα που αγκαλιάστηκε… 
«Νιώθω ευτυχής που μια ιδέα και ένα όραμα που είχαμε το αγκάλιασαν όλοι οι φορείς, η Περιφέρεια, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, οι χορηγοί που είναι εδώ με εκπρόσωπο τον κ. Γκούμα, το Ελίτ που μας φιλοξενεί για άλλη μια φορά, η Διάπλαση που είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της στη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα διήμερο εκδηλώσεων καταπληκτικό. Θα έχουμε την τιμή να είναι μαζί μας η Μυρτώ μαζί με την οικογένειά της.
Το Σάββατο 6-8 μ.μ. θα γίνει στο Ελίτ ένα πάστα πάρτυ, μια εκδήλωση προς τιμήν της κοπέλας, χορηγία του ξενοδοχείου και της Οινομεσσηνιακής. Θα βρίσκεται εκεί το Μουσικό Σχολείο με 60 άτομα, έχουν φτιάξει τα παιδιά μέχρι και τραγούδια για τη Μυρτώ και πιστεύω ότι θα είναι μια εκδήλωση με πάρα πολύ συναίσθημα. Ο καθένας με ένα κόστος 5 ευρώ μπορεί να έχει ένα ωραίο γεύμα, που θα διατεθούν στη Μυρτώ.
Για το αγωνιστικό κομμάτι που είναι ουσιαστικά ψυχαγωγίας και όχι ανταγωνιστικότητας οι εγγραφές γίνονται στο Cosmos στην πλατεία, με 3 ευρώ για το μπλουζάκι. 
Επίσης, νιώθω μεγάλη ικανοποίηση, καθώς μια συγγραφέας που θα βρίσκεται την Κυριακή στο Ελίτ και θα παρουσιασει ένα έργο της, θα έρθει σε επαφή και θα κάνει ένα βιβλίο για τη Μυρτώ.
Είναι πολύ σπουδαία πράγματα αυτά. Δε στεκόμαστε μονό σε μια καθαρά αθλητική εκδήλωση. Πιστεύω ότι θα βοηθήσουμε και θα βοηθηθούμε από τον κόσμο να της πάρουμε μια συσκευή οξυγόνου που χρειάζεται για την καθημερινότητά της, το οποίο κάνει γύρω στις 3.000 ευρώ. Να ευχαριστήσουμε το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Μπέζο, που μεσολάβησε και το βρίσκουμε σε χαμηλότερη τιμη. Θα προσπαθήσουμε φεύγοντας η κοπέλα από εδώ να έχει αυτό το μηχάνημα που είναι ό,τι καλυτερο για την καθημερινότητά της.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσους βοήθησαν γι’ αυτή την εκδήλωση. ‘Εχουμε βγάλει 1.000 μπλουζάκια, 1.000 μετάλλια και 13.000 φυλλάδια, όλη η πόλη έχει γεμίσει και δυστυχώς λυπάμαι που κάποιες εκδηλώσεις γίνονται την ίδια μέρα και ώρα.
Έχουμε προγραμματίσει και ανακοινώσει τα Street Relays πριν από δύο μήνες. Γίνεται το Milko 3×3 και από αυτή τη διοργάνωση μπάσκετ χάνουμε τουλάχιστον 200 συμμετοχές, καθώς είχαμε 170 συμμετοχές όλο τον Ακάδημο, που τελικά θα πάνε στο Λιμάνι».
 
Γιώργος Γκούμας: Να βρει μιμητές… 
«Θέλω να συγχαρώ τον  κ. Παπαδόπουλο, ως εκπρόσωπο του τμήματος στίβους του Ακρίτα Καλαμάτας και την κα Μπούζα, η οποία εκπροσωπεί την Περιφέρεια γι’ αυτή την πρωτοβουλία τους. Είναι ένα γεγονός το οποίο στηρίζουμε απόλυτα. Με την ευκαιρία του γεγονότος αυτού θα ήθελα να καλέσω κι άλλους επιχειρηματίες κι άλλους επαγγελματίες κι άλλους ανθρώπους, συμπολίτες μας να προσφέρουν και να βοηθήσουν όχι μόνο την προσπάθεια αυτή. Πρέπει να δείχνουμε όλοι μας το πραγματικο μας πρόσωπο και όλοι κρύβουμε μέσα μας αισθήματα αλληλεγγύης. Ξέρουμε όλοι την ιστορία αυτής της κοπέλας που συνέβη πριν από λίγα χρόνια. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις στις οποίες μπορούμε όλοι μαζί, με σωστή συνεννόηση και οργάνωση να βοηθήσουμε.
Θέλω να εκφράσω την απόλυτη στήριξη και της εταιρείας μου, αλλά και των ανθρώπων και των συνεργατών μου και θα είμαστε και στο μέλλον θετικοί σε ανάλογες δράσεις που έχουν να κάνουν με βοήθεια σε συνανθρώπους και αλληλεγγύη –σε μια εποχή που ξέρουμε ότι είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να βρούμε τον τρόπο από τη θέση που είμαστε και με τη δυνατότητα που έχει ο καθένας σε αυτές τις περιπτώσεις να συνδράμουμε όλοι».
 
Γεωργία Γεωργαρά (εκπρόσωπος Ελίτ): Αναπόσπαστο κομμάτι ο αθλητισμός για το ξενοδοχείο
 «Αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής φιλοσοφίας του ξενοδοχείου «Elite City Resort» είναι το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης -ένα πρόγραμμα το οποίο όλοι οι άνθρωποι του ξενοδοχείου στηρίζουν και υιοθετούν.
Ο αθλητισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για το Elite City Resort. Ανέκαθεν φιλοξενούσαμε διεθνείς και ελληνικές ομάδες για την προετοιμασία τους, τα τελευταία χρόνια φιλοξενούμε την έκθεση με τα κειμήλια σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που έχουν επισκεφθεί χιλιάδες παιδιά, φιλοξενούμενη εδώ και δύο χρόνια σχολή ελεύθερης κατάδυσης, φιλοξενούμε το τμήμα στίβου του Ακρίτα, ενώ είναι ανοικτά τα γήπεδά μας τένις και μπάσκετ για ατομικές και ομαδικές προπονήσεις.
Το Elite αγαπά και στηρίζει τον αθλητισμό και βρίσκεται πάντα αρωγός σε προσπάθειες που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες.
Είναι η 3η χρονιά που φιλοξενούμενοι τα Street Relays. Ο σκοπός είναι ιερός. Το Σάββατο 1 Απριλίου ο σεφ με την ομάδα του θα μαγειρέψει και όλο το προσωπικό θα εργαστεί αφιλοκερδώς στο πάστα πάρτι. Ζητούμε τη συμμετοχή όλου του κόσμου. Και βέβαια την Κυριακή στις εγκαταστάσεις  μας θα διεξαχθούν οι αγώνες που είναι πλέον θεσμός».
 
Βασίλης Κουτρούλης: Με ασθενοφόρο της Διάπλασης η Μυρτώ στην Καλαμάτα 
«Είμαστε περήφανοι και ευτυχισμένοι που μπορούμε να βοηθήσουμε τα Street Relays» τόνισε ο κ. Κουτρούλης, εξηγώντας ότι η Διάπλαση θα διαθέσει ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για να έρθει με ασφάλεια και να μας τιμήσει με την παρουσία της η Μυρτώ. Επίσης, πολλοί εργαζόμενοι της Διάπλασης θα λάβουν μέρος στους αγώνες.
 
Τάσος Αργυρόπουλος (Διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας)
Τέλος, ο κ. Αργυρόπουλος μετέφερε ότι εκτός από την αγωνιστική συμμετοχή του σχολείου στους αγώνες της Κυριακής τα παιδιά έχουν ετοιμάσει καλλιτεχνικές δημιουργίες που θα χαρίσουν στη Μυρτώ, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Συμμετέχουμε και αγκαλιάζουμε για τρίτη χρονιά ως εκπαιδευτική κοινότητα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονεων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Μέσα από αυτή την προσπάθεια θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας και τους γονείς τους, να ενισχύσουμε τον αγώνα ζωής που κάνει η Μυρτώ, με δυναμη και ελπίδα για το καλύτερο δυνατό. Είναι μια αθλητική εκδήλωση που έχει και εκπαιδευτικό και κοινωνικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα». 
-Ευθέως καυστικός ήταν ο κ. Γκούμας στο τέλος της συνέντευξης απέναντι στο Δήμο Καλαμάτας και δευτερευόντως άλλους φορείς όπως το Επιμελητήριο, καλώντας τους να στηρίζουν διοργανώσεις με κοινωνική διάσταση και όχι να ρίχνουν το βάρος τους σε φιέστες…
Χ.Ε.