Μέγα λάθος η ευθανασία των δύο σκύλων που επιτέθηκαν στη γυναίκα στην Ηρώων


Κύριε Διευθυντά, με σκοπό την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των αναγνωστών σας και σε σχέση με τα πεπραγμένα των μελών της Πενταμελούς Επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων και επικίνδυνων σκύλων του Δήμου Καλαμάτας στην οποία και εγώ έχω των τιμή να συμμετέχω, έχω να σας επισημάνω τα εξής.
ΦάνηΚΕ από τις τοποθετήσεις των μελών της πενταμελούς Επιτροπής πως η ευθανασία των δύο αυτών επικίνδυνων σκύλων αποτελεί μονόδρομο!  Μέγα Λάθος!!! Κατ’ επανάληψη σ’ αυτή τη συνεδρίαση αλλά και σ’ όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις ζητούσα επίμονα από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας (ΦΟΚ) να αναλάβει τη φιλοξενία, τη φροντίδα και εν τέλει να υιοθετήσει τους ανωτέρω δύο σκύλους αφού μόνο ο τοπικός ΦΟΚ μπορεί σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους 4039/12 & 4235/14 να το πράξει για να σωθούν!
Εβδομάδα παρά εβδομάδα έδινα παράταση στη ΔΩΡΕΑΝ φιλοξενία αυτών των δύο σκύλων στις εγκαταστάσεις μου για να αποφασίσει θετικά ο ΦΟΚ. Δυστυχώς,  η παρελκυστική τους πολιτική μας οδήγησε στην εντολή ευθανασίας τους. Άδικο για τα ίδια τα ζώα αφού πάντα εμείς οι άνθρωποι καθορίζουμε τη μοίρα τους. Μάλιστα, επρότεινα στο ΦΟΚ δύο λύσεις μιας και ετίθετο από την πλευρά του ζήτημα κόστους. Η πρώτη και απολύτως οικονομικότερη είναι η κατασκευή δύο μεγάλων ισχυρών δωματίων και η καθημερινή τους περιποίηση στο χώρο του ΦΟΚ που θα προσφέρεται από το υπάρχον προσωπικό του. Προθυμοποιήθηκα να τους κατευθύνω στον τρόπο διαχείρισης των δύο σκύλων, όπως πράττω και με τους δικούς μου συνεργάτες. Κόστος ιδιαίτερα χαμηλό. Η δεύτερη και πλέον σωστή, που απόλυτα προάγει την ευζωία των σκύλων, είναι η μετατροπή τους μέσω έγκριτου ικανού εκπαιδευτή σε υπάκουους σκύλους, σκύλους κατοικίδιους, σκύλους «καλούς πολίτες», που θα μετέχουν στην κοινωνία μας σε χέρια πάντα σοβαρών χειριστών και όχι σε χέρια ανεύθυνων. Μάλιστα, προ τετραημέρου δέχθηκα ένα πολυαναμενόμενο από εμένα τηλεφώνημα από την πρόεδρο του ΦΟΚ . Ήταν διερευνητικού περιεχομένου με έμφαση στο οικονομικό κόστος για το ενδεχόμενο μετά από υιοθεσίας τους από το ΦΟΚ να αναλάβω την επιτυχή εκπαίδευσή τους. Πράγμα που με χαρά αποδέχθηκα και τη διαβεβαίωσα πως παρά το ιδιαίτερα επικίνδυνο του θέματος, θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. Δυστυχώς, ακόμη περιμένω νέα επαφή με στόχο τη διάσωσή τους, όμως ο χρόνος των σκύλων δυστυχώς τελειώνει.
Με τιμή Παναγιώτης Δ. Τσικούρης Εκπαιδευτικός-Κυνοτρόφος