Στην Καλαμάτα ο πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού στην UNESCO

Στην Καλαμάτα ο πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού στην UNESCO

Την Καλαμάτα θα επισκεφτεί ο πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού στην UNESCO (Conseil International de la Danse-UNESCO), Άλκης Ράφτης, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού (29/4/2017).
Ο δρ. Άλκης Ράφτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει αποφοιτήσει από 4 πανεπιστήμια και μιλά 6 γλώσσες. Διετέλεσε καθηγητής σε 4 πανεπιστήμια και έχει δώσει διαλέξεις σε άλλα 20. Είναι συγγραφέας 25 βιβλίων για το χορό, τον πολιτισμό και τη διοίκηση. Εξέδωσε ως επιμελητής 28 βιβλία, 8 CD, 9 CD-ROM και ένα διμηνιαίο περιοδικό. Κατείχε ανώτατες θέσεις σε βιομηχανικούς, τραπεζικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς. Από το 1987 είναι πρόεδρος του Θεάτρου «Δόρα Στράτου» στην Αθήνα και το 1999 εξελέγη πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO στο Παρίσι, ο πρώτος Έλληνας που εξελέγη επικεφαλής παγκόσμιου οργανισμού.
Να σημειωθεί πως το Διεθνές Συμβούλιο Χορού είναι η επίσημη ανώτατη οργάνωση για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου. Αναγνωρίζεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ, τις κυβερνήσεις, τους διεθνείς οργανισμούς και κάθε είδους φορείς. Είναι παγκόσμια μη-κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1973 στο Μέγαρο της UNESCO στο Παρίσι, όπου έχει την έδρα της. Είναι το κέντρο σύγκλισης διεθνών, εθνικών και τοπικών φορέων, καθώς και επίλεκτων ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χορό. Ανάμεσα στα χιλιάδες μέλη του είναι οι επιφανέστερες ομοσπονδίες, ιδρύματα, σωματεία, σχολές, χορευτικές ομάδες, καθώς και άτομα σε περισσότερες από 170 χώρες.