Μύδρους σε βάρους του υπουργού Υγείας εξαπέλυσε από την Κυπαρισσία ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή τη μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη Ζάκυνθο για χειρουργεία.
Όπως είπε ο κ. Γιαννάκος, που χθες βρέθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και μίλησε με τους εργαζομένους: «Οφείλω να ομολογήσω ότι είχα μια λαθεμένη εντύπωση. Πίστευα ότι οι γιατροί μετακινήθηκαν με δυσμενή μετακίνηση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Σήμερα διαπίστωσα ότι οι γιατροί είναι μέσα στη συμπαιγνία με τον κ. Πολάκη και μετακινήθηκαν οικειοθελώς. Πραγματικά, δηλαδή, προξενεί μεγάλη εντύπωση πώς γιατροί χειρουργοί ενός νοσοκομείου αφήνουν το νοσοκομείο χωρίς – ουσιαστικά – χειρουργικό τομέα, μόνο και μόνο για να παίξουν τα πολιτικά παιχνίδια του κ. Πολάκη και της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, προξενεί μεγάλη εντύπωση και εκφεύγει κάθε ιατρικής δεοντολογίας να παίρνουμε τους ασθενείς από την περιοχή της Μεσσηνίας και ως πειραματόζωα να τους πηγαίνουμε στη Ζάκυνθο, να τους χειρουργούμε στα χειρουργεία τα οποία είναι επικίνδυνα στη λειτουργία τους, γιατί η ίδια η Επιτροπή που όρισε ο κ. Πολάκης και το ίδιο το υπουργείο Υγείας ορίζει ότι ακόμη δεν έχουν τελειώσει τα πορίσματα και οι έρευνες για την τοξικότητα της κεντρικής παροχής των ιατρικών αερίων στα χειρουργείο της Ζακύνθου! Πραγματικά, εξεπλάγην σήμερα, όταν ο γιατρός, ο διευθυντής εδώ του νοσοκομείου, υπερασπιζόταν το υπουργείο και τις ενέργειές του, τις ενέργειες να χειρουργεί με μεταφερόμενους, προσωπικό, υλικά, αλλά και με μεταφερόμενους ασθενείς στη Ζάκυνθο. Πραγματικά, δηλαδή, είναι ασύλληπτο».
Σε δε δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται: «Αγνοείται η τύχη των τριών μεταφερόμενων ασθενών που χειρουργήθηκαν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από τον κ. Πολάκη και τη μεταφερόμενη ομάδα του» και αναγράφεται: «Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 3/5/2017 το πρωί ο κ. Πολάκης με μεταφερόμενους γιατρούς, μεταφερόμενο νοσηλευτικό προσωπικό και μεταφερόμενα υλικά, χειρούργησε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου τρεις ασθενείς, εκ των οποίων οι δύο αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Πελοπόννησο. Ποια είναι η τύχη τους; Οι εν λόγω χειρουργημένοι ασθενείς παρακολουθούνταν αποκλειστικά από τη μεταφερόμενη ομάδα Πολάκη, διότι, όπως δήλωσαν, φοβόντουσαν δολιοφθορά. Οι δύο εκ των ασθενών αυτών παρουσίασαν ευρήματα από τα μετεγχειρητικά τους εργαστηριακά. Ο ένας εκ των δύο παρουσίασε διπλάσια αύξηση των φυσιολογικών τιμών στις τρανσαμινάσες και ο δεύτερος τριπλάσια αύξηση των φυσιολογικών τιμών στις τρανσαμινάσες, καθώς και αύξηση της τιμής της γ- GT και οι τρεις χειρουργημένοι ασθενείς παρουσίασαν μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων, ο ένας μάλιστα παρουσίασε και μείωση αιμοπεταλίων. Έφυγαν από το Νοσοκομείο χθες το πρωί (4/5/2017) μία ημέρα μετά το χειρουργείο, μαζί με τη μεταφερόμενη ομάδα Πολάκη με τα παραπάνω εργαστηριακά μετεγχειρητικά ευρήματα και, μάλιστα, ο ένας παρουσίαζε δεκατική πυρετική κίνηση. Η τύχη τους αγνοείται. Θυμίζουμε ότι και οι δύο Επιτροπές που συνέστησε ο υπουργός Υγείας για την επαναλειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου της Ζακύνθου συνέστησαν συγκεκριμένο πρωτόκολλο μετεγχειρητικής παρακολούθησης. Τα ίδια εργαστηριακά μετεγχειρητικά ευρήματα αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό παρουσίαζαν το Νοέμβριο του 2016 οι πέντε ασθενείς οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές.
Τα εργαστηριακά ευρήματα των μεταφερόμενων ασθενών Πολάκη μπορεί να είναι σε μικρότερη κλίμακα, δεν παύουν όμως να είναι ενδεικτικά, ότι κάτι συμβαίνει και επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και είναι μπροστά μας και ο ενδεχόμενος κίνδυνος για τους ασθενείς συνεχίζει να υφίσταται.
Οι τρεις μεταφερόμενοι χειρουργημένοι ασθενείς πού βρίσκονται; Τηρείται το μετεγχειρητικό θεραπευτικό ιατρικό πρωτόκολλο;
Απορούμε για το λόγο που πανηγυρίζει ο κ. Πολάκης, που βλέπει ότι είναι όλα καλά στα χειρουργεία της Ζακύνθου; Προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ποιος διαβεβαιώνει τους ασθενείς ότι σε επόμενα χειρουργεία δε θα συμβεί η στραβή με τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση; Μία είναι η λύση. Να γίνονται τα χειρουργεία της Ζακύνθου κανονικά με την παροχή ιατρικών αερίων από φορητές φιάλες σύμφωνα με την ασφαλή πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Ζακύνθου και των εργαζομένων. Να αφεθεί απερίσπαστη και χωρίς παρεμβάσεις η αρχική πενταμελής Επιτροπή, να ολοκληρώσει το έργο της.
Να αναλάβουν την ευθύνη η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου για το θάνατο της γυναίκας από μετεγχειρητικές επιπλοκές και πάνε να τα φορτώσουν στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, όπως αποδεικνύεται με τα παρατράγουδα που γίνονται με την ΕΔΕ.
Τα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν ανάγκη από προσωπικό, υλικά και ιατρικά μηχανήματα και όχι από τα παράνομα και αντιδεοντολογικά σόου Πολάκη. Πάνω απ’ όλα σεβασμό στους εργαζόμενους και τη νομοθεσία και ειδικότερα από τον Αν. Υπουργό Υγείας, ο οποίος πρώτος πρέπει να την εφαρμόζει και να τη διαφυλάσσει.
Βράζει και γελάει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.
Μέχρι πού θα φτάσει ο κατήφορος;».
Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Αδιανόητη εκδρομή στη Ζάκυνθο για χειρουργεία….
