Ρύπανση στο ποταμό Άρι

Ρύπανση στο ποταμό Άρι

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, έθεσε, μεταξύ άλλων,  το θέμα της δυσοσμίας που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Ασπροχώματος.  
Ο δήμαρχος, απαντώντας, είπε για τα αποστραγγιστικά κανάλια στο Ασπρόχωμα ότι γίνονται αποδέκτες βοθρολυμάτων που μεταφέρονται με βυτιοφόρα, τα οποία, πάντα όπως σχολίασε, αποφεύγουν να πάνε το φορτίο τους στο Βιολογικό Καθαρισμό για να μην επιβαρυνθούν με το ελάχιστο προβλεπόμενο γι’ αυτή την υπηρεσία κόστος.  
Μάλιστα, ο δήμαρχος είπε πως «το χειρότερο είναι ότι από το νερό αυτό ποτίζονται χωράφια και όλα αυτά περνούν στη διατροφική αλυσίδα». «Ο Δήμος δεν έχει αστυνομία», συνέχισε ο κ. Νίκας, ώστε να αποτρέψει αυτές τις πράξεις και τόνισε ότι χρειάζεται να επέμβει η αστυνομία και μάλιστα ειδικές δυνάμεις της, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ώστε όλα αυτά να σταματήσουν. Ανακοίνωσε, τέλος, ότι θα έχει επικοινωνία με την αστυνομία για το θέμα αυτό. 
Προχθές, ήρθε στα γραφεία της εφημερίδας δημότης και μας είπε ότι πριν από μήνες είδε μια σειρά από σωλήνες να γεμίζουν τον ποταμό Άρι με λύματα. Κατά τη γνώμη του αυτά προέρχονται είτε από το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας, είτε από κάποια εργοστασιακή μονάδα. 
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, καλό θα ήταν να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. 
Α.Π.