Νέο αντλητικό συγκρότημα στο Πήδημα

Νέο αντλητικό συγκρότημα στο Πήδημα

Με μέριμνα του Συνδέσμου Ύδρευσης, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρός του Δημήτρης Μπούχαλης, εγκαταστάθηκε νέο αντλητικό συγκρότημα, ισχύος 100 PS, στο παλιό αντλιοστάσιο του Πηδήματος. Αυτό θα λειτουργήσει σε αντικατάσταση τριών παλιών αντλιών, των οποίων η επισκευή κρίθηκε ασύμφορη, ενώ ήταν και ενεργοβόρες.
Η εγκατάσταση του νέου συγκροτήματος, μαζί με την τοποθέτηση συστήματος ομαλής εκκίνησης (soft start), που μειώνει ακόμη περισσότερο την κατανάλωση ενέργειας, έγινε κατόπιν συνταχθείσας μελέτης, στο πλαίσιο της νέας ενεργειακής πολιτικής του Συνδέσμου Ύδρευσης, που έχει ως στόχο όχι μόνο την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Συνδέσμου, ώστε αυτός να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες.
Επίσης, ολοκληρώνονται από το Δήμο Καλαμάτας και οι διαδικασίες τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων στη γέφυρα του Μπελογιανναίικου ρέματος στο Πήδημα και η πλήρης αποκατάσταση της ασφαλούς κυκλοφορίας.
Επιπρόσθετα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάθεσης έργου αποκατάστασης ζημιών από την πλημμύρα και εντός των ημερών αρχίζουν οι σχετικές εργασίες.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έδωσε εντολή και δεύτερης ανάθεσης εργασιών για τον ίδιο λόγο.