Ο Περικλής Ξηρογιάννης υποψήφιος πρόεδρος για το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας


Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περικλής Ξηρογιάννης κάνει γνωστό ότι θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση: 
Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου στις επερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου με τις παρακάτω σκέψεις.
Η δράση του Δικηγορικού Συλλόγου θα συνεχίσει να καθορίζεται δημοκρατικά από τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, με την συμμετοχή όλων των συναδέλφων, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και ο χώρος των Δικαστηρίων, όπου ασκούμε το επάγγελμά μας, επίσης κοινός.
Ο στόχος είναι να διαφυλάξουμε την συναδελφικότητα και την αξιοπρέπεια στην άσκηση του επαγγέλματός μας. Να εξασφαλίσουμε την συνεχή αρωγή του Δικηγορικού Συλλόγου στις ευπαθείς ομάδες και την προσπάθεια αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων. Οφείλουμε να επιδιώξουμε την βελτίωση των συνθηκών άσκησης του επαγγέλματός μας, με την μείωση των υπερβολικών φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την άσκηση του επαγγέλματός μας.
Οφείλουμε να επιδιώξουμε την αποφυγή άλλης μείωσης της δικηγορικής ύλης και την επαναφορά όσης μας αφαιρέθηκε.
Η Δημοκρατία απαιτεί να προστατεύονται πλήρως τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την απρόσκοπτη δυνατότητα προσφυγής των πολιτών στην Δικαιοσύνη, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις και δικονομικά εμπόδια και με προστασία της ατομικής περιουσίας έναντι άνισων δικονομικών μεθοδεύσεων. Πρέπει να διασφαλίσουμε την δυνατότητα του κάθε πολίτη να επιλέγει συμπαραστάτη δικηγόρο, ο οποίος θα απολαμβάνει οικονομική, επαγγελματική και κοινωνική ασφάλεια και καταξίωση και δεν θα διακατέχεται από το άγχος της επιβίωσης.