Π. Κατσίβελας: Αιχμηροί υπαινιγμοί και υπονοούμενα για τον αστυνομικό διευθυντή


Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, εμμένει στους βαρείς χαρακτηρισμούς που έχει αποδώσει στην Ελληνική Αστυνομία και κυρίως στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και τον αστυνομικό διευθυντή της. Έτσι, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το βράδυ της Τρίτης άφησε ξανά αιχμηρούς υπαινιγμούς και υπονοούμενα, γεγονός που «πάγωσε» την ατμόσφαιρα. Δεν είναι, άλλωστε, σύνηθες φαινόμενο ένας δήμαρχος να επιτίθεται ξανά και ξανά σε βάρος της ΕΛΑΣ και του αστυνομικού διευθυντή.
Σκληρές δηλώσεις είχε κάνει ο κ. Κατσίβελας και εξερχόμενος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, έπειτα από συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου μετά το συμβάν με τους πυροβολισμούς στο Κοπανάκι. Την Τρίτη το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, όχι μόνο δε χαμήλωσε τους τόνους, αλλά ήταν ιδιαίτερα έντονα αιχμηρός.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, έθεσε θέμα για την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, την κινητοποίηση με σύσκεψη στο Κοπανάκι και την επίσκεψη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, χωρίς να ενημερωθούν και να κληθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι, ουσιαστικά κατηγορώντας το δήμαρχο ότι αυτά έγιναν μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Τόνισε δε ότι από την πρώτη στιγμή έπρεπε να είχε συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις, μεταξύ των οποίων η επικεφαλής της ΡΑΚΙ, Ιωάννα Μαραβελή, αναφέρθηκε στα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Τα στοιχεία της Αστυνομίας αμφισβήτησε και ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Σαρμαντζής, ο οποίος σχολίασε ότι υπάρχει αίσθημα ανασφάλειας στα Φιλιατρά.
Ο δε Βασίλης Παπαθεοδοσίου ανέφερε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια και οι πόλεις έχουν αλλοτριωθεί από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

 Του Ηλία Γιαννόπουλου