Τρόμος στην Υπαπαντή από… συμμορίες της περιοχής


Επανεμφάνιση του φαινομένου στην Καλαμάτα – Στο πόδι οι κάτοικοι
 
 
Οι ομάδες – κυρίως νεαρών ατόμων- που με τη δράση τους δημιουργούσαν προβλήματα στους κατοίκους που διαμένουν στην περιοχή της Υπαπαντής στην Καλαμάτα είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν το “Θάρρος”, έπειτα από σχετικές καταγγελίες.
Το θέμα την περίοδο του καλοκαιριού ήταν σε ύφεση, μια και η παραλιακή ζώνη ήταν αυτή που είχε τον πρώτο λόγο. Τώρα, όμως, που οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν, επανήλθε.
Τις προηγούμενες ημέρες έφτασαν εκ νέου στην εφημερίδα καταγγελίες, οι οποίες σημείωναν διάφορα περιστατικά που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. Μέχρι και κάδοι ανακύκλωσης “λαμπάδιασαν” από τη δράση διαφόρων. Η δε Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας έχει γνώση αυτών, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει να πάρει μέτρα. Και οι κάτοικοι αναρωτιούνται τι θα πρέπει να γίνει, ώστε να καταφέρνουν να κρατούν την ψυχραιμία τους κάθε φορά που διάφοροι θέλουν να… διασκεδάσουν με το δικό τους τρόπο, ρυπαίνοντας αισθητικά και περιβαλλοντικά την περιοχή της Υπαπαντής.
Αυτό που μας ζήτησαν είναι να φέρουμε και πάλι το θέμα στην επιφάνεια, γιατί η κατάσταση στην περιοχή ξεφεύγει ξανά και κανείς δε γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί το επόμενο. Άλλωστε, όταν το φαινόμενο ήταν και πάλι σε έξαρση, υπήρξαν και περιπτώσεις που κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων.
Σε κάθε περίπτωση, η επανεμφάνιση ομάδων που εμπλέκονται σε παραβατικές συμπεριφορές είναι φαινόμενο που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και στην τοπική πραγματικότητα. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και συχνότερα γίνεται λόγος για τη δράση οργανωμένων ομάδων νέων που εμπλέκονται σε βανδαλισμούς, ληστείες ή ακόμα και στη διάπραξη πιο βίαιων αδικημάτων. Και φρόνιμο θα ήταν να προλάβουμε τα χειρότερα…
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη