Σε κάθειρξη 6 ετών καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας Αλβανός, ο οποίος μαζί με άλλους δύο (που έχουν καταδικασθεί σε προηγούμενο χρόνο) είχαν κλέψει αυτοκίνητα από την Καλαμάτα.
Αν και ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τις κλοπές, οι ισχυρισμοί του για το πώς βρέθηκε να οδηγεί το κλεμμένο αυτοκίνητο δεν έγιναν πιστευτοί από το δικαστήριο.
Στη Λακωνία
Όπως κατέθεσε αστυνομικός της ΟΠΚΕ Λακωνίας, έκαναν ελέγχους στον εθνικό δρόμο Σπάρτης – Τρίπολης, όταν είδαν να διέρχεται ένα αυτοκίνητο, το οποίο έμοιαζε με όχημα που είχε κλαπεί από την Καλαμάτα. Δεν το σταμάτησαν, όμως άρχισαν να το ακολουθούν διακριτικά και στην πορεία διαπίστωσαν πως ένα δεύτερο αυτοκίνητο που τους ακολουθούσε πρέπει να σχετιζόταν με αυτό που παρακολουθούσαν. Το άφησαν να τους προσπεράσει και από τις πινακίδες διαπίστωσαν πως επίσης ήταν κλεμμένο από την Καλαμάτα.
Ζήτησαν ενισχύσεις και 30 χλμ. πριν από τη Σπάρτη τα εγκλώβισαν. Στο ένα όχημα επέβαιναν οι δύο Αλβανοί που έχουν δικαστεί σε προηγούμενο δικαστήριο, ενώ ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος οδηγούσε το δεύτερο κλεμμένο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί στην έρευνα που έκαναν βρήκαν στο αυτοκίνητο αυτό ένα διαβατήριο Αλβανού. Ο κατηγορούμενος, μάλιστα, τους είπε ότι από αυτόν είχε αγοράσει το αυτοκίνητο χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κλεμμένο. Επίσης, βρήκαν στα αυτοκίνητα διαρρηκτικά εργαλεία, ένα αλυσοπρίονο και κινητά τηλέφωνα.
Αρνήθηκε
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε ότι στην Ελλάδα μένουν οι αδελφές του και αυτός ξεκίνησε από την Κακαβιά για να έρθει. Αφού περπάτησε 4 χλμ., επιβιβάσθηκε σε λεωφορειάκι που είχε ομοεθνής του, ο οποίος του είπε ότι θα τον φέρει στην Ελλάδα αντί 1.200 ευρώ. Τα πλήρωσε, ενώ η συμφωνία τους ήταν να τον πάνε στην Αθήνα. Όμως, αυτοί τον έφεραν στη Σπάρτη. Του είπαν ότι αν θέλει να πάει Αθήνα, μπορεί να του δώσουν ένα αυτοκίνητο αντί 500 ευρώ. Αυτό, όπως ισχυρίσθηκε, ήταν το αυτοκίνητο που του έδωσαν και τον βρήκαν οι αστυνομικοί να οδηγεί, χωρίς να ξέρει ότι είναι κλεμμένο.
Το δικαστήριο, με πρόταση και του εισαγγελέα, τον κήρυξε ένοχο, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, διατάχθηκε η απέλασή του από τη χώρα όταν εκτίσει την ποινή του, ενώ επιβλήθηκε απαγόρευση επανεισόδου για 10 χρόνια.
Της Βίκυς Βετουλάκη
Κάθειρξη 6 ετών σε Αλβανό για κλοπές αυτοκινήτων στην Καλαμάτα
