Τρία άτομα, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, κατηγορούνται στην υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών, το ταχύπλοο των οποίων εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής των Φιλιατρών.
Από τους 41 αλλοδαπούς που επέβαιναν στο ταχύπλοο και οι οποίοι μεταφέρθηκαν το πρωί της Πέμπτης με περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Πύλου στο λιμάνι Κυπαρισσίας και από εκεί φιλοξενήθηκαν σε κτήρια του Δήμου Τριφυλίας στις Εργατικές Κατοικίες Κυπαρισσίας, οι 11 είχαν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα, οι 24 δε διέθεταν νόμιμα έγγραφα και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του Α.Τ. Τριφυλίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, πέντε διαπιστώθηκε ότι είναι ανήλικοι και γι’ αυτούς ακολουθείται η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία και ένας εξ αυτών συνελήφθη και του απαγγέλθηκε κατηγορία για παράνομη μεταφορά και διακίνηση μεταναστών και παράνομων μεταναστών.
Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν και δύο ημεδαποί. Ο ένας ημεδαπός κι ο αλλοδαπός χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέως Κυπαρισσίας, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα. Επίσης τη Δευτέρα αναμένεται ν’ απολογηθεί και ο έτερος των ημεδαπών.
Οι διωκτικές Αρχές, έχοντας σχηματίσει έναν ογκώδη φάκελο για την υπόθεση, συνεχίζουν τις έρευνες για τη διαπίστωση και τον εντοπισμό τυχόν συνεργών και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Για το θέμα, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέρει: «Στη διάσωση σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα (σ.σ. προχθές), στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Πύλου και Κατακόλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή 17 ν.μ. βορειοδυτικά της Πύλου. Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Κυπαρισσίας, το οποίο εντόπισε το Ε/Π-Α/Ψ σκάφος “ΤΣΙΠΟΥΡΑ” Ν.Π. 6974 στη θαλάσσια περιοχή Φιλιατρών. Στην περιοχή έσπευσε και το Α/Κ σκάφος “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν. Πάτρας 907 με τη συνδρομή του οποίου το “ΤΣΙΠΟΥΡΑ”, συνοδεία του Π.Λ.Σ., ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, όπου αποβιβάστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, τριάντα επτά (37) ενήλικοι και τέσσερις (04) ανήλικοι, με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στις εργατικές κατοικίες Κυπαρισσίας με μέριμνα του Δήμου Τριφυλίας. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας του Λιμεναρχείου Πύλου».
Κατηγορίες σε 3 άτομα για διακίνηση αλλοδαπών
