ΚΚΕ Μεσσηνίας: Άκυρο και λευκό στις εκλογές του Επιμελητηρίου

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Άκυρο και λευκό στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Από 7 έως 10 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Τα επιμελητήρια είναι όργανα ΝΠΔΔ που λειτουργούν υπό την επίβλεψη και με βάση τις γενικές κατευθύνσεις του αρμόδιου υπουργείου. Πρόκειται ουσιαστικά για μηχανισμούς που συμβάλλουν στην προώθηση και τη χάραξη της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής πολιτικής. Λειτουργούν ως γνωμοδοτικά όργανα και ταυτόχρονα προωθούν και πλευρές των γενικότερων κατευθύνσεων.
Καλούμε κάθε μικρό και μεσαίο επαγγελματία να σκεφτεί ποια ήταν η συμβολή των επιμελητηρίων και των διοικήσεών τους όλα αυτά τα χρόνια; Τι λύσεις έδωσαν στα προβλήματά τους που διογκώθηκαν τα τελευταία χρόνια;
Υπηρέτησαν πιστά όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις ανεξαρτήτως «χρώματος». Αυτό θα κάνουν και στη συνέχεια. Όλα αυτά τα χρόνια τα επιμελητήρια:
-Έπαιξαν ενεργό ρόλο στην εξαπάτηση και τον εγκλωβισμό χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων, ότι δήθεν οι πολιτικές αυτές θα εξασφάλιζαν και τα δικά τους συμφέροντα μαζί με τις έτσι κι αλλιώς προνομιούχες μεγαλύτερες επιχειρήσεις.
-Συνέβαλαν στα χρόνια της κρίσης στη νομιμοποίηση της επίθεσης, αναμασώντας κάθε συκοφαντικό ιδεολόγημα, για τους «κακοπληρωτές και φοροφυγάδες» επαγγελματίες, το παραεμπόριο, την ανάγκη άρσης των στρεβλώσεων στην αγορά κ.τ.λ.
-Τάχθηκαν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, στήριξαν τα επιχειρήματα των κυβερνήσεων και των μεγαλοβιομηχάνων και τραπεζιτών που ζητούσαν μέτρα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, των απεργιών, επειδή δήθεν απορυθμίζουν την αγορά και διώχνουν τους πελάτες από τα μαγαζιά.
-Χέρι χέρι με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των μεγαλοεπιχειρηματιών των ΓΣΕΒΕΕ- ΕΣΕΕ φέρουν μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα, για την έλλειψη εμπιστοσύνης στα μάτια χιλιάδων επαγγελματιών που σήμερα προσπαθούν μάταια ο καθένας μόνος του να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.
-Επιβεβαιώθηκε ότι τα επιμελητήρια είναι το “μακρύ χέρι” των κυβερνήσεων στην ενσωμάτωση των αιτημάτων των αυτοαπασχολούμενων στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεών. Αυτό αποδεικνύουν και οι τωρινές αλλαγές που επιχειρούνται στο θεσμό των επιμελητηρίων, που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ικανότητά τους στη στήριξη και υλοποίηση της πολιτικής που ήδη ζούμε, τη συνεργασία τους με τους καλλικράτειους Δήμους και Περιφέρειες προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματιών και όχι για να απαλλαγούν οι αυτοαπασχολούμενοι από τα χρέη, την ανασφάλεια και τα λουκέτα.
Όλα αυτά τα επιβεβαιώνει και η ίδια η προεκλογική περίοδος του επιμελητηρίου, αφού η αντιπαράθεση που διεξάγεται είναι μεταξύ μεγάλων επιχειρηματιών της τυποποίησης, της εξαγωγής και του τουρισμού. Δεν αφορά αυτή η μάχη τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες που προσπαθούν να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες, κάτω από την κυριαρχία και την επέκταση των μονοπωλίων στην αγορά. Αυτούς που ασφυκτιούν να πληρώσουν τους άδικους, άμεσους και έμμεσους φόρους, τις δόσεις σε τράπεζες, που ζουν με την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών πάνω από το κεφάλι τους και που παλεύουν καθημερινά ατελείωτες ώρες για το μεροκάματο στο μαγαζί, στο εργαστήριο, στην επιχείρηση.
Με βάση τα παραπάνω το ΚΚΕ καλεί τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες να εκφράσουν την αντίθεση τους σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με την αποχή, το λευκό και το άκυρο.