«Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα, γιατί αξίζουμε καλύτερα»


Αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται το 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα. Συνέδριο Αρχών και Θέσεων, συνδιαμορφώνοντας κι επικυρώνοντας με τα στελέχη, τα μέλη και την ελληνική κοινωνία, τους κεντρικούς άξονες των προγραμματικών θέσεών μας. Ένα συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία, με διευρυμένη συμμετοχή πολιτών, με τις γνώσεις, την εμπειρία και τη διάθεση να προσφέρουν στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας για τη χώρα μας. Δεν είναι εκλογικό συνέδριο, αλλά προγραμματικό. Δεν είναι συνέδριο μέτρησης ή αναμέτρησης «τάσεων», ούτε λεγόμενης «ιδεολογικής καθαρότητας»!
«Οι ιδέες της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν αυθεντικά την ελληνική κοινωνία. Είναι οι ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, ο οποίος αποτολμά σύνθεση του κοινωνικού και του προσωπικού και αποτελεί “χρυσή τομή” του συλλογικού και του ατομικού. O Κοινωνικός Φιλελευθερισμός είναι ανθρωποκεντρική ιδεολογία». Δεν είναι συνέδριο χειροκροτητών, αλλά διαλόγου. Συνέδριο πραγματικής πολιτικής ουσίας! Με 3 ενότητες στην Ολομέλεια και, παράλληλα, με το Κοινωνικό Συνέδριο που περιλαμβάνει 6 παράλληλες εκδηλώσεις διαλόγου για κοινωνικά θέματα!
Του συνεδρίου προηγήθηκαν 7 θεματικά προσυνέδρια σε όλη την Ελλάδα και 2 θεματικές ημερίδες. Στο δρόμο για το 11ο Συνέδριο, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, την ανάδειξη νέων ιδεών και τη συμμετοχή της κοινωνίας, αναδείχτηκε κι εξειδικεύτηκε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την επόμενη μέρα! Με πρωτοβουλία του προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, η προσυνεδριακή διαδικασία και το συνέδριο απέκτησαν ουσιαστικό περιεχόμενο και νόημα! Δεν ακολουθήθηκαν τα τετριμμένα και εν πολλοίς παρωχημένα πρότυπα των «κλειστών» διαδικασιών, ερήμην της κοινωνίας, αλλά η Νέα Δημοκρατία «άνοιξε» πόρτες και παράθυρα στην κοινωνία, πήγε κοντά της κι έφερε δίπλα της, στην προσυνεδριακή διαδικασία και το συνέδριο, την ίδια την κοινωνία υιοθετώντας καινοτομίες, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και με ειλικρινή αμφίδρομη επικοινωνία, ενεργό συμμετοχή και παρέμβαση της κοινωνίας συνδιαμόρφωσε τις προγραμματικές της θέσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας!
Πρόκειται περί μιας πραγματικά πρωτόγνωρης πολιτικής διαδικασίας, η οποία σε κάποιους μπορεί να φαίνεται «κάπως», όμως αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά και η τεράστιας πολιτικής σημασίας αλλαγή που έχει κατακτηθεί στη Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Αλλαγή εποχής, νοοτροπίας, αντίληψης, ποιότητας και πολιτικής πρακτικής!
Άλλωστε, η ίδια η Νέα Δημοκρατία με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της έκανε μια νέα αρχή. Νέα αρχή για το κόμμα, την ανασυγκρότησή του και την κυβερνητική προοπτική του! Το κόμμα μας άλλαξε! Ανανεωμένο, ανοιχτό, δημοκρατικό και σύγχρονο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και αγκαλιάζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία! Την κοινωνία που βιώνει στο πετσί της τη λαίλαπα των μέτρων της καταστροφικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υποθηκεύουν το μέλλον της πατρίδας μας και των πολιτών. Στόχος μας είναι, όχι μόνο να αλλάξουμε κυβέρνηση, αλλά να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο!
«Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», το σύνθημα του συνεδρίου στο οποίο θα παρουσιαστεί το σχέδιό μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας! Σχέδιο που στο επίκεντρό του έχει τον πολίτη και ειδικά τους πιο αδύναμους Έλληνες, καθώς και τη νέα γενιά και τη μεσαία τάξη! Τη δική τους ζωή θέλουμε να κάνουμε καλύτερη! Και όπως τονίζει ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουμε και το σχέδιο και τους ανθρώπους και την αποφασιστικότητα για να το πετύχουμε!
Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη Φιλελεύθερη, Δημοκρατική, Κεντροδεξιά Παράταξη, έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την Ελλάδα, συγκροτημένο και συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα, με απαντήσεις στα προβλήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας, στις ανάγκες των πολιτών και τις προκλήσεις των καιρών! Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα, γιατί αξίζουμε καλύτερα!
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
Πρώην γενικού γραμματέα Τοπικού Γραφείου ΟΝΝΕΔ Κυπαρισσίας και πρώην μέλους Κεντρικής Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΝΝΕΔ