ΠΑΜΕ: Απεργία τη μέρα που θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης


Ανοικτή επιστολή προς τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας    
Οι μέρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη γνωστή τακτική που ακολουθεί όποτε είναι να κάνει τη βρώμικη δουλειά του κεφαλαίου, ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέσα στις γιορτές. Μετά την ψήφιση του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, η ψήφιση των «προαπαιτούμενων» της 3ης «αξιολόγησης» έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί με πολυνομοσχέδιο τις επόμενες μέρες.
Η επιδίωξή τους να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα στα μουλωχτά, χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι και ο λαός, πρέπει να πάρει μαχητική απάντηση από το ταξικό εργατικό κίνημα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις και με νέα απεργία.
Τα Σωματεία Εργαζομένων ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Συνδικάτο ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας, το νεοσύστατο Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν Μεσσηνίας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν Μεσσηνίας, σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε και με συνδικαλιστές από σωματεία του Νομού (την Πέμπτη 28/12/2017), αποφασίσαμε να ζητήσουμε την έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με θέμα: Λήψη απόφασης απεργίας την ημέρα που θα ψηφιστεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, που περιλαμβάνει και διατάξεις παρέμβασης στον συνδικαλιστικό νόμο, που βάζει εμπόδια στην απεργία και παρεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας των σωματείων.
Τέλος, καλούμε τα συνδικάτα, τα σωματεία και τους συλλόγους του νομού μας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους να συνεδριάσουν και να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ