Στους δρόμους καλεί τον κόσμο το ΠΑΜΕ για να διαμαρτυρηθεί για τα νέα μέτρα

Στους δρόμους καλεί τον κόσμο το ΠΑΜΕ για να διαμαρτυρηθεί για τα νέα μέτρα

Τις προθέσεις τους έκαναν γνωστές χθες μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ του νομού, προθέσεις που ήδη έχουν ενστερνιστεί κι άλλα σωματεία της Μεσσηνίας.
Ειδικότερα, αρκετά σωματεία έχουν αποφασίσει να προβούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων που θα ψηφιστούν στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα. Προ, όμως, της απεργιακής συγκέντρωσης της Δευτέρας, στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου, θα υπάρξει μία ακόμα, αυτή της Παρασκευής, την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο.
Τα μέλη του συγκεκριμένου σωματείου, όπως είπαν, δεν περιμένουν τίποτα από τα αστικά στρώματα και τα επιτελεία τους, ενώ τίποτα δεν περιμένουν και από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Επίσης, δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν στα παραμύθια περί «τέλους των μνημονίων», ενώ, όπως τόνισαν, ο μεταμνημονιακός παράδεισος που υπόσχονται είναι παράδεισος για τα κέρδη του κεφαλαίου, που απαιτεί μονιμοποίηση των αντεργατικών νόμων, αλλά και παραπέρα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, η οποία φθάνει μέχρι και την απαγόρευση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ώστε να τους αφήσει ελεύθερους να πάρουν ακόμα και τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών.
Τέλος, δήλωσαν πως, ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να ψηφίσουν οι κυβερνώντες, είναι αποφασισμένοι να μην υπακούσουν, ενώ θα αντισταθούν και θα καταργήσουν το νόμο που βάζει εμπόδια στη λήψη απόφασης για απεργία στην πράξη.
Π.Μπ.