Κοπή βασιλόπιτας με σημαντικές ανακοινώσεις για την Αρχαία Θουρία


Παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας της Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Θουρίας στην κατάμεστη αίθουσα της Πινακοθήκης Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ενώ την εκδήλωση τίμησε  με την παρουσία της και η αντιπεριφερειάρχης Ε. Αλειφέρη. Το δήμαρχο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο πρόεδρος του «Διοκλή», Γ. Φάββας, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του δημάρχου Π. Νίκα, ενώ παρούσα ήταν και η πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα «Φάρις», Α. Μπελογιάννη, ο πρόεδρος και το Δ.Σ του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αριοχωρίου και πλήθος φίλων και μελών της Εταιρείας Φίλων της Αρχαίας Θουρίας.
Κατά την ομιλία του ο κ. Τατούλης δήλωσε την ολόθερμη συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο ανασκαφικό έργο που επιτελείται στην Αρχαία Θουρία και υποσχέθηκε τη συνέχιση της οικονομικής του στήριξης και στο μέλλον μέσω προγραμματικής σύμβασης.
Με τη σειρά της η ανασκαφέας Ξένη Αραπογιάννη ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, Β. Τσούλο, για την παραχώρηση της αίθουσας. Επίσης, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των ανασκαφών του αρχαίου θεάτρου στη Θουρία κατά το παρελθόν έτος και ευχαρίστησε τους συνεργάτες της στην ανασκαφή, αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες και εργατοτεχνικό προσωπικό, καθώς και τους χορηγούς χάρις στους οποίους πραγματοποιούνται οι ανασκαφές της Θουρίας: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμο Καλαμάτας, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και ιδιαίτερα το Ίδρυμα Γ. και Β. Καρέλια.