Με εξωστρέφεια και άνοιγμα στον κόσμο, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Με εξωστρέφεια και άνοιγμα στον κόσμο, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Δόθηκε, ως γνωστόν, στη δημοσιότητα η νέα εικαστική ταυτότητα οπτικής επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Είναι δημιουργίες του Mike Rafail, από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες με το δυναμισμό τους ταράζουν τα λιμνάζοντα εδώ και χρόνια ύδατα στην οπτική επικοινωνία του θεσμού.
Τα γράμματα KDF (Kalamata Dance Festival) είναι σαν σώματα που γυμνάζονται, κινούνται, στέκουν ακίνητα.
Πρόσφατα η καλλιτεχνική διευθύντρια, Λίντα Καπετανέα, παρουσίασε σε συνεδρίαση της «Φάρις» τη δουλειά που έχει ετοιμάσει για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Η χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού τα ανανεώνει ή τα ανανέωσε όλα. Από το λογότυπο του Φεστιβάλ μέχρι τις συνεργασίες του, την εξωστρέφειά του, το άνοιγμά του στον κόσμο.
Έτσι, το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου. Όπως σημείωσε η κα Καπετανέα, θα δοθούν συνολικά 25 παραστάσεις, περίπου τρεις την ημέρα. Το πρόγραμμα, δηλαδή, θα είναι πιο πυκνό από κάθε προηγούμενο Φεστιβάλ.
Από τις ομάδες χορού που έχουν προσκληθεί μόνο οι δύο έχουν ξαναέρθει στο Φεστιβάλ, όλες οι υπόλοιπες θα εμφανιστούν για πρώτη φορά.
Η κ. Καπετανέα είπε ακόμη ότι παραστάσεις θα δοθούν μόνο στο Μέγαρο Χορού και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι δε μεγάλες παραστάσεις είναι δέκα.
Επίσης, εξήγησε ότι αποφάσισε «να βγει το Φεστιβάλ έξω, στην πλατεία, για να δει επιτέλους το κοινό τι γίνεται μέσα στο Μέγαρο», ενώ ανακοίνωσε ότι θα δοθούν δύο παραστάσεις σύγχρονου χορού για παιδιά, τονίζοντας ότι έχει δώσει μεγάλο βάρος στο εκπαιδευτικό κομμάτι, γι’ αυτό και το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 55 ώρες και θα το κάνουν πολύ σημαντικοί καθηγητές, τους οποίους οι μαθητές θα δουν κιόλας να χορεύουν στις παραστάσεις.
Έμφαση στο φετινό Φεστιβάλ, συνέχισε η κα Καπετανέα, δίνεται στους ερμηνευτές. Όπως πρόσθεσε, είναι ένας ένας διαλεγμένοι και πρόκειται για σπουδαίους καλλιτέχνες.
Επιπλέον, η καλλιτεχνική διευθύντρια είπε ότι φέτος θα υπάρχουν και συμπαραγωγές με το Φεστιβάλ Αθηνών και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Και μέσα από αυτές, συνέχισε, το όνομα της Καλαμάτας και του Φεστιβάλ θα προβληθεί και στο εξωτερικό, γιατί οι συμπαραγωγές θα παρουσιαστούν και σε άλλες χώρες.
Τέλος, για το Φεστιβάλ του 2019 ετοιμάζονται δύο συμπαραγωγές με πολύ σημαντικά σχήματα του εξωτερικού.
Α.Π.