5 βραβεία για τη καλαματιανή νεοσύστατη θεατρική ομάδα «Fraction»

5 βραβεία για τη καλαματιανή νεοσύστατη θεατρική ομάδα «Fraction»

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η Θεατρική Ομάδα “Fraction” στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ηρακλείου Κρήτης με την παράσταση «Επείγοντα Περιστατικά» του Αρκά!
Μάλιστα, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Φεστιβάλ και έγινε η απονομή των βραβείων, ενώ η βραδιά επιφύλασσε τις πιο όμορφες εκπλήξεις για τα μέλη της ομάδας, αφού η “Fraction” με την παράστασή της απέσπασε πέντε βραβεία. Συγκεκριμένα, η Γωγώ Μπελογιάννη απέσπασε το βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου και ο Σπύρος Ρουμελιώτης το βραβείο Α΄Ανδρικού Ρόλου. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές διακρίσεις της ήταν ακόμη τα βραβεία Σκηνοθεσίας και Μουσικής Επιμέλειας, τα οποία επίσης απονεμήθηκαν στη θεατρική μας ομάδα και στο σκηνοθέτη της, Σπύρο Ρουμελιώτη.
Η κορυφαία, ωστόσο, διάκριση της βραδιάς ήρθε στο τέλος, αφού η “Fraction” απέσπασε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης.
Να σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ στελεχώθηκε από τον Κώστα Φέρρη (σκηνοθέτη της ταινίας Ρεμπέτικο- συγγραφέα), την Τζένη Καλλέργη (ηθοποιό- συγγραφέα, σύζυγο Λυκούργου Καλλέργη), τη Μαρία Χανιωτάκη (σκηνογράφο, εικαστικό), την Κάλλια Αναστασάκη (καθηγήτρια πιάνου- ιδιοκτήτρια Μινωικού Ωδείου Ηρακλείου) και την Παρδαλίδου Αγγελική (ηθοποιό).
Η απονομή του 1ου Βραβείου Καλύτερης Παράστασης έγινε από τον κ. Κώστα Φέρρη, ο οποίος, όχι μόνο έκανε τα πιο εγκωμιαστικά σχόλια για την παράσταση «Επείγοντα Περιστατικά» του Αρκά, αλλά εξήρε και την επιλογή του συγκεκριμένου έργου.

 

Fraction: Μια νέα θεατρική ομάδα συστήνεται στο «Θάρρος»