Fraction: Με επιτυχία συνεχίζεται η παράσταση «Ο Γάμος»

Fraction: Με επιτυχία συνεχίζεται η παράσταση «Ο Γάμος»

Με μεγάλη επιτυχία και με το κοινό να επικροτεί με το χειροκρότημά του, συνεχίζεται η παρουσίαση του έργου «Ο Γάμος» του Μάριου Ποντίκα, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Ζωντανού, από την ομάδα “Fraction”, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και την υποστήριξη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας.

Το έργο, γραμμένο το 1980, πραγματεύεται τα όσα τραγικά συμβαίνουν μετά το βιασμό μιας ανήλικης κοπέλας. Οικογένεια, κοινωνία και δικαστήριο τη φέρνουν αντιμέτωπη με το πλέον σκληρό πρόσωπο της κακοποίησης ξανά και ξανά. Εκείνη παραμένει βουβή και καθηλωμένη – ως μια σύγχρονη τραγική ηρωίδα – χωρίς δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού της, αφήνοντας τους άλλους να αποφασίζουν για την ίδια παραβιάζοντας την αξιοπρέπειά της, αδιαφορώντας για την ψυχική και σωματική της υγεία, εξαναγκάζοντάς την τελικά σε έναν αποτρόπαιο συμβιβασμό.

Τι συμβαίνει σε μια σκληρά πατριαρχική οικογένεια; Πώς η κοινωνία δε διαχειρίζεται το ειδεχθές έγκλημα του βιασμού, αλλά αντιθέτως στοχοποιεί το θύμα με κάθε τρόπο; Πώς, ακόμα και ένα ολόκληρο σύστημα δικαιοσύνης, συνθλίβει την ανθρώπινη υπόσταση του θύματος και αντίκειται στα «αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα» δικαιώματά του;

Διευκρινίζεται ότι η παράσταση προτείνεται για κοινό άνω των 16 ετών, καθώς παρουσιάζει σκηνές βίας και υβριστικό περιεχόμενο.

Συντελεστές
Γεωργακοπούλου Ιωάννα, Αργυροπούλου Κέλλυ, Θεοδωρακάκου Μαρία,
Μπελογιάννη Γωγώ, Πελεκάση Ιωάννα, Παπαδοπούλου Μαρία, Σταθόπουλος
Κωνσταντίνος, Γκόνης Φώτης, Αδαμόπουλος Μάριος – Αλέξανδρος

Πληροφορίες
Παραστάσεις: 10 – 19 Νοεμβρίου, αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας
Καθημερινά: 21.15 – Σάββατο & Κυριακή: 20.15
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6945619663, 6976795531