Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ο Δήμος Καλαμάτας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας διοργανώνουν τη Δευτέρα 12 Μαρτίου από κοινού, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», Αριστομένους 95, στην Καλαμάτα, εσπερίδα με θέμα «Πολιτική Προστασία – Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών». Επίσης, σεμινάρια με θέμα την αντισεισμική προστασία σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών την Τρίτη 13 του μήνα.
Σε συνέντευξη Τύπου χθες, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο ιστορικό των σεισμών του 1986 και τις καταστροφές που αυτοί επέφεραν, τονίζοντας πως “η περιοχή μας είναι σεισμογενής, ο σεισμός θα ξανάρθει, όπως όλα τα φυσικά φαινόμενα, γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαζόμαστε. Όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο – να έχουμε ένα σχέδιο αντιμετώπισης σεισμού στο ντουλάπι ή να κάνουμε κάποιες ενέργειες για το θεαθήναι -, αλλά ουσιαστικά να εκπαιδεύουμε πρώτα απ’ όλα τα παιδιά μας και τους δασκάλους, φυσικά, για το τι πρέπει να κάνουν όταν συμβεί το φαινόμενο του σεισμού. Πρέπει να γίνονται ασκήσεις γι’ αυτό”.
Ο ίδιος ανέφερε πως τη Δευτέρα και την Τρίτη θα γίνει στην Καλαμάτα «ένα σεμινάριο εξαιρετικό, στο οποίο θα μιλήσουν επιστήμονες από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και, βεβαίως, θα είμαστε και εμείς και η Περιφέρεια και η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα σχολεία είναι το κρισιμότερο στοιχείο που πρέπει να βοηθήσουμε».
Σχετικά με το περιεχόμενο της διημερίδας μίλησε ο αντιπύραρχος Δημήτριος Γεωργανάς, αναπληρωτής διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, που – μεταξύ άλλων – ευχαρίστησε θερμά το δήμαρχο για τη συμπαράσταση του Δήμου Καλαμάτας προς την Πυροσβεστική, αλλά και για τα επαινετικά του λόγια για το προσωπικό της.