Λουδοβίκος ο Πέτρος Τατούλης

Λουδοβίκος ο Πέτρος Τατούλης

Αρνήθηκε να συζητηθούν οι υποκλοπές, πήρε και τα κλειδιά του γραφείο της Αλειφέρη 
Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη ήταν στραμμένη χθες η προσοχή λόγω της υποκλοπής στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη. Παρότι, όμως, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, Νίκος Πατσαρίνος, Δημήτρης Γόντικας και Παναγιώτης Αλευράς, ζήτησαν να εισαχθεί ως θέμα συζήτησης, η πρότασή τους δεν πέρασε.
Μάλιστα, ο κ. Τατούλης ζήτησε να του παραδοθούν και τα κλειδιά γραφείου της…

Χωρίς την Ελένη Αλειφέρη συνεδρίασε η παράταξη Π. Τατούλη, καθώς δεν κλήθηκε 
Παγωμάρα και αμηχανία επικρατεί στην πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου μετά το ντόμινο εξελίξεων από τις αποκαλύψεις της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη ότι παρακολουθείται, την έρευνα της Αστυνομίας που αποκάλυψε ύποπτο μηχανισμό εγκατεστημένο στον υπολογιστή της και την εν συνεχεία  στάση της Περιφερειακής Αρχής κατά της κας Αλειφέρη.
Μετά τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη την Παρασκευή από την Καλαμάτα ότι θα αναλάβει ο ίδιος διοικητικά την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, οι εξελίξεις διαδέχονται η μια την άλλη.
 
Ζήτησε τα κλειδιά
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τατούλης την Παρασκευή βρέθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, όπου δεν είχε συνάντηση με την κα Αλειφέρη. Αντιθέτως, επικοινώνησε με διευθυντές υπηρεσιών και εξέτασε διάφορες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την Περιφερειακή Ενότητα.
Παράλληλα, επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον αρμόδιο διευθυντή να του παραδώσει τα κλειδιά του βασικού γραφείου της αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να το χρησιμοποιεί ο ίδιος και να παραχωρηθεί άλλο στην κα Αλειφέρη.
Στις δηλώσεις του ο κ. Τατούλης είχε πει ότι θα αναλάβει πλέον αυτός τις διοικητικές αρμοδιότητες που έχει εκχωρήσει με απόφασή του στην κα Αλειφέρη. Βέβαια, αυτό δεν έχει γίνει γραπτώς ακόμα, ενώ η κα Αλειφέρη και εκ του νόμου «Καλλικράτη» έχει αρμοδιότητες που δεν μπορούν να αφαιρεθούν, όπως ο συντονισμός και η εποπτεία υπηρεσιών, η υλοποίηση και παρακολούθηση αποφάσεων των οργάνων της Περιφέρειας, αλλά και η διαχείριση των μέσων για τη αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων.
 
Συνεδρίαση της πλειοψηφίας
Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι και λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έγινε με εντολή του κ. Τατούλη στην Τρίπολη συνεδρίαση του συνόλου της πλειοψηφίας. Σε αυτή δεν κλήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη  Αλειφέρη, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς, που με δήλωση, μετά την παραίτησή του, έχει ανεξαρτητοποιηθεί.
Από τη Μεσσηνία στη συνάντηση παρευρέθηκαν η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και η εντεταλμένη σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, καθώς και ο περιφερειακός Σύμβουλος Αποστόλης Γκούνης, αλλά όχι ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης εμφανίσθηκε στους συμβούλους του αρκετά θυμωμένος με τη στάση της κας Αλειφέρη και για το ότι δεν τον ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή για τις υποψίες της ότι παρακολουθείται. Ενημέρωσε για την υπόθεση, ενώ επανέλαβε ότι πρόθεσή του είναι να αναλάβει διοικητικά την Περιφερειακή Ενότητα, «για να καλυφθεί το κενό που είχε δημιουργηθεί» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Υπήρξαν τοποθετήσεις συμβούλων, ενώ το ενδιαφέρον των περισσοτέρων επικεντρώθηκε στο ότι πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως  η υπόθεση του «κοριού».
Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται και τις επόμενες μέρες, αφού σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συγκαλείται γι’ αυτό το θέμα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται νέα επίσκεψη του κ. Τατούλη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη 


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Ούτε καν δέχθηκαν να συζητηθεί το ζήτημα των υποκλοπών στο γραφείο της Ε. Αλειφέρη 
Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη  είχαν στραφεί τα βλέμματα πολλών, προκειμένου να δουν τι στάση θα κρατήσει η Περιφερειακή Αρχή και αν θα συζητηθεί η υπόθεση υποκλοπής στο γραφείο της aντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη.
Κάτι τέτοιο, τελικά, δεν έγινε, παρότι οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, Νίκος Πατσαρίνος, Παναγιώτης Αλευράς, αλλά και Δημήτρης Γόντικας, ζήτησαν να εισαχθεί ως θέμα συζήτησης. Ωστόσο, έπειτα από ψηφοφορία επικράτησε το «όχι», με τα «ναι στη συζήτηση» να είναι μόλις 13.
Πριν ξεκινήσει, πάντως, η ψηφοφορία, ο κ. Τατούλης θέλησε να κάνει γνωστό ότι θα γίνει συζήτηση του θέματος, αφού όμως ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ενώ ενημέρωσε ότι θα υπάρξει και ΕΔΕ.
Για τον ίδιο όλο αυτό είναι θέμα άσκησης διοίκησης, η υποκλοπή είναι κακούργημα, παραβιάζει κάθε θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα και, πάνω από όλα, έχει να κάνει με ποινικές και αστικές ευθύνες κατά τη διαδικασία άσκησης καθηκόντων.
Στη συνέχεια παρατήρησε ότι το θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί αυτή τη στιγμή, γιατί είναι εν εξελίξει η έρευνα από τις αστυνομικές και τις εισαγγελικές Αρχές. Επιπλέον, είπε στο Σώμα ότι «δεν μπορεί να έχει κανείς άλλος πληροφόρηση έξω από τις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές». Πρόσθεσε δε, ότι όποιος θεωρεί ότι μπορεί να έχει τέτοια πληροφόρηση, παραβιάζει βασικά το απόρρητο των παραπάνω διαδικασιών.
Η διαδικασία, όπως είπε, δεν έχει σκοπό να προστατέψει το κύρος του ενός ή του άλλου, αλλά το κύρος του θεσμού και της αμοιβαίας απαραίτητης εμπιστοσύνης.
Ο κ. Τατούλης επανέλαβε ότι η Περιφερειακή Αρχή ενημερώθηκε ξαφνικά για την όλη διαδικασία και με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έστειλε το μήνυμά της προς όλες τις κατευθύνσεις, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ έδωσε τη δυνατότητα να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να φτάσει αυτή μέχρι το τέλος και να λάμψει η αλήθεια.
Κλείνοντας ανέφερε ότι αυτή την πολιτική θα ακολουθήσει η Περιφερειακή Αρχή και όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες, με δική της πρωτοβουλία θα έρθει το θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δηλώνοντας έτοιμος να αποδώσει ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση που θα υποδείξει το πόρισμα των ανακριτικών Αρχών αλλά και της ΕΔΕ.
 
Απόφαση για ΕΔΕ
Πέραν, όμως, των ερευνών των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών, ο Πέτρος Τατούλης έκανε γνωστό ότι αποφάσισε να διενεργηθεί ΕΔΕ από πλευράς της διοίκησης, με την ευρύτερη έννοια αυτής, ώστε- όπως σχολίασε- να επιτελέσει και από την πλευρά της το διοικητικό της καθήκον.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

https://youtu.be/rpYjk0tOWH4