Πασχαλινό παζάρι και γνωριμία με το Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS

Πασχαλινό παζάρι και γνωριμία με το Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS

Οι δύο δομές των Παιδικών Χωριών SOS που λειτουργούν στην Καλαμάτα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε δεκάδες αδύναμες οικονομικά οικογένειες. Με μηδενική κρατική χρηματοδότηση αποτελούν καταφύγιο για φτωχά, αλλά και μικρομεσαία νοικοκυριά με παιδιά, χάρις στις μεγάλες χορηγίες των Ιδρυμάτων Στ. Νιάρχου και Κωνσταντακόπουλου και τη στήριξη των εθελοντών και του κόσμου.
Για άλλη μια φορά η τοπική κοινωνία θα κληθεί να δείξει την αγάπη και το κοινωνικό της πρόσωπο, αγκαλιάζοντας το πασχαλινό παζάρι που θα λειτουργήσει την Κυριακή 1η Απριλίου στο Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα, στην οδό Βιλεαρδουίνου και Αγίου Ιωάννου (κοντά στην Κεντρική Αγορά, όπισθεν της ΔΕΥΑΚ). Το μπαζάρ με είδη του Οργανισμού από τα κεντρικά και κυρίως χειροποίητα πασχαλινά αντικείμενα και καλούδια που προετοιμάζουν οι ντόπιοι εθελοντές θα λειτουργήσει την Κυριακή των Βαΐων από τις 11.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, καθώς και τη Μεγάλη Εβδομάδα, Μ. Δευτέρα-Μ. Τετάρτη, 11.00 π.μ.-3.00 μ.μ. 
Επίσης, στις 11.30 το πρωί της Κυριακής το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεΐκων θα αναβιώσει το έθιμο με τα Κάλαντα του Λαζάρου.
Χθες το πρωί, στον ίδιο χώρο, η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, μέλος της ομάδας υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS και η Γιώτα Κοπίτα, κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη του νέου αυτού Κέντρου Στήριξης, μίλησαν για το έργο που γίνεται εκεί και προσκάλεσαν τον κόσμο να επισκεφτεί το πασχαλινό παζάρι και να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες που προσφέρονται.
Το Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας τον τελευταίο 1,5 χρόνο βρίσκεται στο πλευρό 125 παιδιών (υποδέχεται καθημερινά μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου για σχολική μελέτη και δημιουργική απασχόληση) και 44 γονέων, που αναζητούν επαγγελματική διέξοδο.
Επίσης, στην οδό Καπετάν Κρόμπα 11 λειτουργεί το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS που παρέχει υπηρεσίες ψυχολόγου, λογοθεραπείας, ειδικής αγωγής κ.ά.
Χ.Ε.