Πλεονεκτήματα της αξιοποίησης του αεροδρομίου Τριόδου


Κυρία διευθύντρια,
αληθινά έκπληκτος διάβασα στο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας της 14ης Μάρτη την είδηση για τη διοργάνωση και τέλεση αγώνων «Μηχανοκίνητου αθλητισμού» στο αεροδρόμιο Τριόδου, που έχει παραχωρηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Μεσσήνης από το έτος 2005.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραχώρηση έγινε επί δημαρχίας μου και με συνεργασία δική μου ως δημάρχου Μεσσήνης και του τότε υφυπουργού Άμυνας, λαμπρού φίλου Γιάννη Λαμπρόπουλου, που οραματισθήκαμε τη δημιουργία στα 360 στρέμματα του παλιού αεροδρομίου ενός Διεθνούς Κέντρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο χώρο αυτό και όχι μόνον.
Επειδή το πλάτος και ιδία το μήκος του αεροδιαδρόμου πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διοργάνωση αγώνων της κατηγορίας ΝΤΡΑΡΚΣΤΕΡ, θα επικεντρώναμε τις προσπάθειές μας στον τομέα αυτό, διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη πίστα που να πληροί τις προϋποθέσεις για τέλεση τέτοιων αγώνων.
Παράλληλα, θα μπορούσαν να γίνονται και άλλοι αγώνες και άλλες εκδηλώσεις στον τεράστιο αυτό χώρο, μεταξύ των οποίων και ΚΟΝΤΡΕΣ μοτοσικλετιστών σαν αυτές της Κυριακής, αλλά με όλες τις διατυπώσεις ασφαλείας για τους συμμετέχοντες νέους μας σε τέτοιες αγωνιστικές εκδηλώσεις.
Για το τι ακριβώς σχεδιαζόταν πολύ ευχαρίστως μπορώ να ενημερώσω συνεργάτη σας, για να μάθει ο κάθε Μεσσήνιος τι θα είχαμε κάνει και ποια τα τεράστια οφέλη για το νομό μας ολόκληρο και τι χάσαμε, αφού ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα αυτά που μπορούσαν να γίνουν ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ από το 2007.
Επιγραμματικά λέω (σεβόμενος το χώρο της εφημερίδας) ότι από χρόνια η Μεσσήνη και η Καλαμάτα θα ήταν Πανευρωπαϊκό Κέντρο Αγώνων ΝΤΡΑΓΚΣΤΕΡ, αφού οι κλιματολογικές μας συνθήκες συνηγορούν γι’ αυτό. Και ο καθένας αντιλαμβάνεται τα οφέλη για την περιοχή μας σε επίπεδο τουρισμού. Αναφέρω μόνον ότι το καλοκαίρι του 2007, επί δημαρχοντίας Κώστα Σπυρόπουλου, έγινε ένας δοκιμαστικός τέτοιος αγώνας, που συγκέντρωσε πάνω από 5.000 κόσμο και γέμισαν όλα τα ξενοδοχεία Μεσσήνης και Καλαμάτας.
Δυστυχώς, αυτό το όραμα έμεινε όραμα κατά τα χρόνια που ακολούθησαν κι αυτό βαρύνει όλους όσοι κάθισαν στην καρέκλα του δημάρχου Μεσσήνης έπειτα από εμένα.
Είμαι υποχρεωμένος – χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης – να πως ότι ο σημερινός δήμαρχος στο προεκλογικό του πρόγραμμα περιλάμβανε την αξιοποίηση του αεροδρομίου. Είχε, μάλιστα, αναρτήσει στις βιτρίνες του εκλογικού του κέντρου και σχεδιάγραμμα που απεικόνιζε τη διαμόρφωση που θα γινόταν στο χώρο αυτό. Μέχρις εκεί εξάντλησε τη δραστηριότητά του δυστυχώς. Όταν, όμως, του είπα γιατί δεν ξεκινά την αξιοποίησή του, μου απάντησε επί λέξει: «Ξέχασέ το, Χρίστο, δεν υπάρχει δυνατότητα καμία». Έτσι είναι;
Τι θα λέγαμε αν οι Δήμοι Μεσσήνης και Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και- γιατί όχι- τους κυβερνητικούς φορείς σχεδίαζαν και υλοποιούσαν το τεράστιας σημασίας για τον τόπο και την οικονομία του έργο; Και είναι, άραγε, αργά γι’ αυτό;
Αποφεύγω να σχολιάσω το τι έγινε την περασμένη Κυριακή 11 Μάρτη, διότι ο καθένας σκεπτόμενος, πληροφορούμενος το γεγονός, ανατριχιάζει στη σκέψη ότι θα μπορούσε να υπάρξει ατύχημα και απώλεια ζωής ενός νέου μας κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Είμαι πρόθυμος να προσφέρω ό,τι προσπάθεια μου ζητηθεί για την αξιοποίηση του θησαυρού αυτού, χωρίς κρυφές σκέψεις. Να μην ανησυχεί κανένας που προσβλέπει στο αξίωμα του δημάρχου, διότι εγώ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ. Απλά πονάω για τον τόπο μας ως πολίτης και θέλω το καλό του. Το θέλουν και όσοι θεσμικά μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αυτή; Ή μήπως θα είναι καλύτερα να δούμε να εγκαθίστανται εκεί ανατολίτες πρόσφυγες;
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Χρίστος Κων/νου Χριστόπουλος
Πρώην δήμαρχος Μεσσήνης