Έτοιμοι να αλλάξουμε… ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Την Κυριακή 13 Μαΐου η Νέα Δημοκρατία κάνει πράξη την ανανέωση. Ανανεώνει τις δομές της. Ανανεώνει τα πρόσωπα που τις στελεχώνουν. Ανανεώνει τη νοοτροπία.
Η «βάση» της, τα παλιά και νέα μέλη της, θα προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν σε κάθε Δήμο της χώρας, για να εκλέξουν τους προέδρους και τα μέλη των νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων, καθώς και τους συνέδρους του κόμματος για τα επόμενα δύο χρόνια.
Η προθεσμία για την ηλεκτρονική εγγραφή μελών ή την ανανέωση συνδρομής λήγει στις 4 Μαΐου.
Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜ.Τ.Ο) είναι η πρώτη βαθμίδα της οργάνωσης του κόμματος πανελληνίως. Βασικό στόχο έχει την προώθηση των ιδεολογικών και πολιτικών αρχών του κόμματος στην τοπική κοινωνία του κάθε Δήμου και τη μέριμνα να ωθεί τα μέλη της να δραστηριοποιούνται ενεργά και να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες κάθε είδους φορέων της κοινωνίας (Επιμελητήρια, Αθλητικά Σωματεία, Πολιτιστικοί Όμιλοι κλπ). Τα όργανα της ΔΗΜΤΟ είναι: η Γενική Συνέλευση των Μελών της, ο Πρόεδρος και η Δημοτική Τοπική Επιτροπή.
Η Νομαρχιακή Οργάνωση (Ν.Ο) είναι δεύτερη βαθμίδα της οργάνωσης του κόμματος πανελληνίως. Η Ν.Ο συντονίζει τις δράσεις των ΔΗΜΤΟ, ώστε αυτές να έχουν ενιαία πολιτική έκφραση. Τα όργανα αυτής είναι η Νομαρχιακή Συνέλευση, ο πρόεδρος, η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε).
Κύρια υποχρέωση όλων όσοι εκλεγούν είναι να κάνουν πράξη την ενεργή συμμετοχή. Δηλαδή, να φροντίζουν να επιδεικνύουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους επιμέλεια, με τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία τους στις συνελεύσεις και τις συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος και με το σεβασμό στις αποφάσεις που αυτά λαμβάνουν. Η αμέλεια και η αδιαφορία ελέγχονται από τα πειθαρχικά όργανα του κόμματος
Από όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί υπόδειγμα δημοκρατική οργάνωσης. Είναι ένα σύγχρονο δυτικοευρωπαϊκό κόμμα, που «ανοίγει τις πόρτες και τα παράθυρά του» στις τοπικές κοινωνίες και τις ωθεί να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά, να εκλέγονται και να εκλέγουν.
Είναι αλήθεια ότι δέχεται κριτική, ακόμη και από μέρος των μελών της, σχετικά με το εάν ο χρόνος είναι κατάλληλος να «μπει σε εκλογική εσωστρέφεια». Η κριτική αυτή εδράζεται σε αντιλήψεις περασμένων εποχών και γίνεται με κριτήρια προσωπικών αντιπαραθέσεων και επιλογών. Σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια, τα άτομα επιλέγονταν με κύριο εφόδιό τους (ενίοτε και μοναδικό) την πρόσβασή τους σε ανώτερα κομματικά γραφεία και επετηρίδες.
Όμως, η Νέα Δημοκρατία, με το νέο καταστατικό πανελλαδικής οργάνωσης, που μόλις φέτος τον Ιανουάριο ψηφίστηκε, γυρνάει σελίδα και εστιάζει πλέον στους θεσμούς, όχι στα πρόσωπα. Εστιάζει στη σκληρή δουλειά των εκλεγμένων μελών κι όχι στο «παραγοντιλίκι». Εστιάζει στην αξιολόγηση και όχι στους «κολλητούς». Εστιάζει στην αλληλεγγύη των μελών της κι όχι στις κλειστές «φράξιες». Εστιάζει στο θάρρος, την ευθύνη και την ανιδιοτέλεια και όχι στην ματαιοδοξία, τη «βιτρίνα» και τα προσωπικά οφέλη.
Η Νέα Δημοκρατία γίνεται «κυψέλη» ιδεών και αξιών και δίνει ευκαιρία σε κάθε μέλος της, παλιό και νέο, να εργαστεί, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως τον πρώτο μεταξύ ίσων και τα στελέχη της, για την ανάκαμψη της χώρας, την αναστήλωση των δημοκρατικών θεσμών και την επιστροφή στις δημιουργικές αξίες της ζωής: την αξιοκρατία, την αλληλεγγύη, τη σκληρή δουλειά, την ανάδειξη της αριστείας.
Καλό μας βόλι!
 
Της Πιπίνας Π. Κουμάντου