Βραβεία γεύσης και ποιότητας σε Μεσσήνιους παραγωγούς

Βραβεία γεύσης και ποιότητας σε Μεσσήνιους παραγωγούς

Μεσσηνιακά προϊόντα και εταιρείες ήταν ανάμεσα στα βραβευμένα κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης- απονομής βραβείων γεύσης και ποιότητας που διοργανώνει σε ετήσια βάση το International Taste & Quality Institute (ITQI) στις Βρυξέλλες.
Πρόκειται για διεθνή οργάνωση με την οποία συνεργάζονται 16 διεθνείς και εθνικές ομοσπονδίες σεφ και sommeliers (γευσιγνώστες κρασιού) κυρίως από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, αλλά και διευρωπαϊκές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως οι Euro-Toques, World Master Chefs Society, Nordic Chefs Association και Associationde la Sommellerie Internationale.
Τα μεσσηνιακά προϊόντα κέρδισαν για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις για την ανώτερη ποιότητα και το μεράκι με το οποίο φτιάχτηκαν, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα πως έχουν ρόλο και θέση στις ξένες αγορές.
Ειδικότερα, η μεσσηνιακή εταιρεία τροφίμων και ποτών ΩΜΕΓΑ έλαβε το Διεθνές Βραβείο Ανώτερης Γεύσης και Ποιότητας ITQI για τα προϊόντα της Ρύζι Καρολίνα Special και Φασόλια Μέτρια Special και η εταιρεία Μουτεβελής, η οποία από το 1970 μέχρι και σήμερα έχει δεσμευτεί να προσφέρει στην ελληνική αγορά μία ολοκληρωμένη σειρά από παραδοσιακά, χωριάτικα λουκάνικα, υψηλής ποιότητας και πολύτιμης γεύσης.
Το εργαστήρι της οικογένειας, με αφετηρία την Καλαμάτα, την αγάπη και το μεράκι, παρασκευάζει με τον ίδιο αυθεντικό και πατροπαράδοτο τρόπο για περισσότερα από 40 χρόνια χειροποίητα χωριάτικα λουκάνικα.
Α.Π.