Λιγότερα τροχαία, περισσότεροι νεκροί τον Απρίλιο στην Πελοπόννησο

Λιγότερα τροχαία, περισσότεροι νεκροί τον Απρίλιο στην Πελοπόννησο

Λιγότερα τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν φέτος τον Απρίλιο στην περιφέρεια Πελοποννήσου με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, όμως δυστυχώς, οι νεκροί ήταν πολλοί περισσότεροι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, τον Απρίλιο σημειώθηκαν 45 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 48 που σημειώθηκαν το 2017.
 
Περισσότερα θανατηφόρα
Ειδικότερα σημειώθηκαν:

  • 5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 2 τον Απρίλιο του 2017.
  • 4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, έναντι 6 πέρυσι τον Απρίλιο.
  • 36 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 40 τον Απρίλιο του 2017.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των 5 Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 64 παθόντες (έναντι 73 τον Απρίλιο του 2017). Ειδικότερα καταγράφηκαν:

  • 5 νεκροί, έναντι 2 τον Απρίλιο του 2017.
  • 5 σοβαροί τραυματίες, έναντι 7 πέρυσι τον Απρίλιο.
  • 54 ελαφρά τραυματίες, έναντι 64 τον Απρίλιο του 2017.

 
Αιτίες τροχαίων
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν:  Παραβιάσεις σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών, μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, υπερβολική ταχύτητα και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων, φέτος τον Απρίλιο, συγκροτήθηκαν 532 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 14.635 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 220 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.388 επικίνδυνες παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.870 για υπερβολική ταχύτητα, 66 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 191 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 37 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 92 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 35 για παραβίαση σηματοδότη, 74 για Κ.Τ.Ε.Ο., 11 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 3 για αντικανονικούς ελιγμούς και 9 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη