Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Η Μαρία Βεργινάδη αναλαμβάνει καθήκοντα συντονίστριας

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Η Μαρία Βεργινάδη αναλαμβάνει καθήκοντα συντονίστριας

Σε καινούργια φάση λειτουργίας μπαίνει, από τις επόμενες ημέρες, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του 2017 (σ.σ. είχαν τους ίδιους ψήφους και οι δύο), ο μέχρι σήμερα συντονιστής Τάσος Πολυχρονόπουλος θα πρέπει να παραδώσει την…καρέκλα του στη Μαρία Βεργινάδη.
Από την άλλη πλευρά, η παραπάνω διαδικασία δεν είναι μόνο τυπική. Θεωρείται, φυσικό, να υπάρξουν αλλαγές, μικρές ή μεγάλες και στον τρόπο λειτουργίας της Νομαρχιακής Επιτροπής, αλλά και σε ό,τι έχει αναφορά με το άνοιγμα στην κοινωνία του Νομού.
Με λίγα λόγια, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών θα πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που καταγράφηκαν στη συνεδρίαση του οργάνου παρουσία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Παναγιώτη Ρήγα.
Από την άλλη πλευρά, ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες”, που υποστηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Το συμπέρασμα από τη συζήτηση, που προηγήθηκε, είναι ότι η δημοτική παράταξη προχωρά προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, με μπούσουλα τη διεύρυνση της βάσης και των φίλων της, χωρίς, όμως, να δεσμεύεται από τώρα για τους εταίρους και συμμάχους της.
Χθες, ο γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος τόνισε μεταξύ άλλων ότι “είναι προφανές ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, θα διεξαχθούν με απλή αναλογική και σε ένα πολύ διαφορετικό πολιτικό κλίμα από εκείνο των προηγούμενων, την άνοιξη 2014”.
Τόνισε, μάλιστα, ότι η απλή αναλογική, είναι το μόνο σύστημα που εκφράζει τη λαϊκή εντολή και πρόσθεσε ότι «η παρέμβασή μας στις εκλογές θα πρέπει να αφορά την επικράτηση μιας νέας λογικής για την αυτοδιοίκηση και τη σύγκρουση με παρελθούσες λογικές» και παράλληλα, να εδραιώνει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στις προηγούμενες εκλογές υπήρξε μεγάλη αναντιστοιχία τόσο του κοινωνικού ρεύματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του εκλογικού σώματος που τον εμπιστεύτηκε δύο φορές το 2015.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη