Στόχος η ενότητα της Ν.Δ. στη Μεσσηνία – Με τη Νατάσα Κυριακοπούλου στο «τιμόνι» στο δρόμο για τις εκλογές!


 «Νικητής » η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στη Μεσσηνία

-Η Μεσσήνη «έκλεψε» τις εντυπώσεις και στα αποτελέσματα

-Η Άντζελα Σκλήκα και ο Πέτρος Σκιαδάς πρόεδροι στις τοπικές Καλαμάτας και Μεσσήνης

Η πολύ μεγάλη συμμετοχή των μελών της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν ο μεγάλος νικητής των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής. Στη Μεσσηνία , περίπου 2.200 ψηφοφόροι (σε σύνολο 2.600) προσήλθαν στις κάλπες και των 6 Δήμων για να εκλέξουν τα κομματικά τους όργανα. Η επόμενη ημέρα, «επιτάσσει» να κλείσουν το συντομότερο οι «πληγές» και οι πικρίες που είναι λογικό να αφήνουν πάντοτε οι εσωκομματικές διαδικασίες και η Νέα Δημοκρατία, από την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας μέχρι το τελευταίο μέλος, να συνεχίσει ενωμένη στο δρόμο προς τις πολλαπλές εκλογικές «μάχες» που έρχονται στο «άμεσο» μέλλον.
 
–Μήνυμα ενότητας από τη Νατάσα Κυριακοπούλου – Η Μεσσήνη της έδωσε ξεκάθαρη νίκη!

Η Νατάσα Κυριακοπούλου συνεχίζει για δεύτερη θητεία στο «τιμόνι» της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας, με μεγαλύτερο «βάρος» στις πλάτες της, καθώς η «βάση» του κόμματος ήταν αυτή που της έδωσε το «χρίσμα» αυτή τη φορά. Η «μάχη» με τον Παναγιώτη Τζαβάρα, είχε στοιχεία «θρίλερ» και ξεκαθάρισε λίγο μετά τη 1 το πρωί της Δευτέρας με τη πόλη της Μεσσήνης, να παίζει καθοριστικό ρόλο και να δίνει τελικά, την ξεκάθαρη νίκη στη Νατάσα Κυριακοπούλου με συνολική διαφορά 215 ψήφους. Στις πρώτες της δηλώσεις, έστειλε  μήνυμα ενότητας, ευχαριστώντας θερμά τόσο τα χιλιάδες μέλη που περίμεναν ακόμα και σε «ουρές» να ψηφίσουν και να συμμετέχουν σ’ αυτή τη γιορτή δημοκρατίας όσο και τον συνυποψήφιο της Παναγιώτη Τζαβάρα για το αγώνα που έκανε, ξεκαθάρισε δε, ότι τίποτα δε τους χωρίζει και ο κοινός στόχος είναι να απαλλαγή η χώρα το συντομότερο από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ, αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Παναγιώτης Τζαβάρας, όταν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση μας εξέφρασε ευγενικά την επιθυμία του να μην κάνει δηλώσεις. Όπως είναι φυσικό, οι δυο υποψήφιοι είχαν διαμορφώσει και τα δικά τους «στρατόπεδα» που έκριναν τελικά και το αποτέλεσμα. Η Νατάσα Κυριακοπούλου είχε στήριξη από στελέχη και πολιτευτές της Ν.Δ. που τάσσονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, όπως ο Μίλτος Χρυσομάλλης που εξ αρχής στήριξε την υποψηφιότητα της και ο Περικλής Μαντάς που τα «αντανακλαστικά» του λειτούργησαν αποτελεσματικά, ειδικά την τελευταία εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά ο Παναγιώτης Τζαβάρας που συγκέντρωσε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό , είχε τη στήριξη, πιο «ετερόκλητων» δυνάμεων. Στο πλευρό του τάχθηκαν, εξαρχής, ένα σημαντικό μέρος της δημοτικής ομάδας του Παναγιώτη Νίκα, οι περισσότεροι πρώην βουλευτές της Ν.Δ. στο νομό, αρκετοί που έχουν εκφράσει «έντονο» ενδιαφέρον να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ την επόμενη ημέρα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ν.Δ. που στηρίζουν τον Πέτρο Τατούλη, τον πρώην Δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, αλλά και στελέχη του κόμματος που βρίσκονται πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά με «τρανταχτό» παράδειγμα την Πιπίνα Κουμάντου, που εξ αρχής στήριξε δημόσια την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Τζαβάρα. Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, είχε εκφράσει την άποψη, προ αρκετών μηνών, «ότι οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ πρέπει να κρίνονται έχοντας περάσει εξετάσεις σε εκλογικές διαδικασίες» ,δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την προτίμηση του στη Νατάσα Κυριακοπούλου.


 
— «Θρίλερ» η ΝΟΔΕ στην Καλαμάτα – Επανεκλογή της Άντζελας Σκλήκα στην τοπική οργάνωση
 

 

Με 38 ψήφους διαφορά υπέρ της Νατάσας Κυριακοπούλου «έκλεισαν» οι κάλπες της μεγαλύτερης δημοτικής τοπικής οργάνωσης στη Μεσσηνία, αυτής της Καλαμάτας. Είναι εντυπωσιακό, δε, το στοιχείο, ότι από το άνοιγμα της κάλπης λίγο μετά τις 7 το βράδυ έως και λίγα λεπτά μετά τη 1 το πρωί , που ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση η «εικόνα» ήταν σταθερά η ίδια με την Νατάσα Κυριακοπούλου να έχει ένα προβάδισμα που αυξομειωνόταν μεταξύ 20 και 30 ψήφων διαφορά, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στους 549 για τη Νατάσα Κυριακοπούλου και 511 για τον Παναγιώτη Τζαβάρα. Στην εκλογική διαδικασία για τη ΔΗΜ.ΤΟ. Καλαμάτας η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε στις …6 το πρωί, με την κατάσταση εκεί να ξεκαθαρίζει νωρίτερα και την Άντζελα Σκλήκα να επανεξελέγεται πρόεδρος συγκεντρώνοντας 567 ψήφους έναντι 437 της Μαίρης Τσίχλη, που κατέγραψε μια πολύ σημαντική «δυναμική» στην πρώτη της μόλις παρουσία στα «κοινά». Στις πρώτες της δηλώσεις η Άντζελα Σκλήκα τόνισε ότι η μεγάλη προσέλευση των χιλιάδων μελών της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα αλλά και όλη τη Μεσσηνία, απέδειξαν περίτρανα, ότι η περιοχή παραμένει «γαλάζιο» κάστρο, ευχαριστώντας παράλληλα και τους 1.126 περίπου ψηφοφόρους που ψήφισαν για τη ΔΗΜ.ΤΟ. Καλαμάτας. Συμπλήρωσε, ότι επόμενη μέρα, βρίσκει όλους τους συνυποψηφίους ενωμένους, έτοιμους να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες «προκλήσεις» που έρχονται , με μοναδικό στόχο να φέρουν τη μεγάλη «φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη» στα ηνία της χώρας.


 
–Η Μεσσήνη έβγαλε …Κυριακοπούλου στη ΝΟΔΕ , Σκιαδά στην τοπική και έστειλε αληθινό μήνυμα «ενότητας» με την αγκαλιά του νέου προέδρου με το Ν. Φύκιρη.

Αν θα ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δει μια εικόνα από τις χθεσινές εσωκομματικές διαδικασίες σ’ όλη τη χώρα, είναι σίγουρα αυτή που έστειλαν από το πρωί οι δυο διεκδικητές για την προεδρία της ΔΗΜ.ΤΟ. Μεσσήνης Πέτρος Σκιαδάς και Νίκος Φύκιρης. Αγκαλιασμένοι, έκαναν από κοινού δηλώσεις μπροστά στις «κάμερες» ευχαριστώντας τις εκατοντάδες μελών της Νέας Δημοκρατίας που έκαναν την τοπική της Μεσσήνης, δεύτερη «δύναμη» μετά την Καλαμάτα στο νομό, και δίνοντας την υπόσχεση ότι και την «επόμενη μέρα» θα βρίσκονται ενωμένοι με μόνο γνώμονα το καλό της παράταξης. Το βράδυ, αμέσως μετά το τελικό αποτέλεσμα που κρίθηκε σε διαφορά μόλις 15 (264 Σκιαδάς – 249 Φύκιρης) ψήφων, ο Νίκος Φύκιρης, παρά την όποια δικαιολογημένη πικρία του, έσπευσε αμέσως να συγχαρεί το νέο πρόεδρο της ΔΗΜ. ΤΟ. Μεσσήνης Πέτρο Σκιαδά, δίνοντας ένα παράδειγμα άξιο συγχαρητηρίων. Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Μεσσήνης Πέτρος Σκιαδάς στις πρώτες του δηλώσεις, ευχαρίστησε όσους από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα του και στήριξαν την υποψηφιότητα του καθώς και όλους τους συνδημότες του, που συμμετείχαν σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία και βοήθησαν να διεξαχθεί σ’ ένα πολύ καλό κλίμα. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον συνυποψήφιο του Νίκο Φύκιρη για τον έντιμο αγώνα που έκανε και για τη στάση του σ’ όλη αυτή την εκλογική διαδικασία. Τέλος, ευχαρίστησε και την εφορευτική επιτροπή και όλους τους «εθελοντές» του κόμματος που συνέβαλαν τα μέγιστα για να πραγματοποιηθεί χωρίς απρόοπτα, η εκλογική διαδικασία. «Από σήμερα κιόλας, όλοι οι συνυποψήφιοι και τα μέλη της Ν.Δ. ενωμένοι , είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του τόπου μας, με τις αρχές της φιλελεύθερης παράταξης» υπογράμμισε κλείνοντας, τη δήλωση του, ο κ. Σκιαδάς. Αν η υπόθεση ΔΗΜ.ΤΟ. στη Μεσσήνη ήταν «θρίλερ» αντιθέτως οι κάλπες για τη «ΝΟΔΕ» ήταν αυτές που ξεκαθάρισαν το τοπίο σ’ όλη τη Μεσσηνία, δίνοντας στη Νατάσα Κυριακοπούλου το καθοριστικό προβάδισμα που της χάρισε ουσιαστική τη νίκη. Η νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ πήρε 303 ψήφους έναντι 194 του Παναγιώτη Τζαβάρα, διαφορά 119 ψήφων, μεγαλύτερη από τη διαφορά που είχε συνολικά και στις 5 υπόλοιπες δημοτικές ενότητες! Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι η «συνολική» εικόνα του αποτελέσματος σε ΔΗΜ.ΤΟ. και ΝΟΔΕ, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα πρόσωπα και καταστάσεις στην περιοχή, πρόκειται να «πυροδοτήσει» αλυσιδωτές αντιδράσεις, στην δημοτική ομάδα του Στάθη Αναστασόπουλου κάτι που θα φανεί αν θα επαληθευτεί το επόμενο χρονικό διάστημα…


 
–«Καθαρό» προβάδισμα σε Πύλο, Οιχαλία και Μάνη για Κυριακοπούλου…

Τα πρώτα αποτελέσματα για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνία ήρθαν από την περιοχή της Οιχαλίας όπου φάνηκε το «κλίμα» να διαμορφώνεται υπέρ της Νατάσας Κυριακοπούλου, καθώς επικράτησε με 75 ψήφους έναντι 36 του Παναγιώτη Τζαβάρα. Για τη ΔΗΜ. ΤΟ. Οιχαλίας, μοναδικός υποψήφιος ήταν ο Λεωνίδας Φίλος, που «συνεχίζει» την θητεία του. Στη Μάνη η Νατάσα Κυριακοπούλου επικράτησε «κατά κράτος» στους 51 ψηφίσαντες καθώς πήρε 47 ψήφους έναντι 4 του Παναγιώτη Τζαβάρα. Νέος πρόεδρος της ΔΗΜ. ΤΟ. Δυτικής Μάνης εξελέγη ο μοναδικός υποψήφιος Παναγιώτης Μιχαλάκας. Τέλος, στο δήμο Πύλου Νέστορος η Νάτασα Κυριακοπούλου επικράτησε με 89 ψήφους έναντι 44 του Παναγιώτη Τζαβάρα. Νέος πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Πύλου εξελέγη ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, μοναδικός υποψήφιος και σ’ αυτή την τοπική οργάνωση.
 
–Η μάχη του «σταυρού» στη ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, καθώς μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές η ΝΕΦΕ δεν είχε ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα, στη μάχη για την εκλογή στο συμβούλιο της νομαρχιακής επιτροπής τα αποτελέσματα έχουν:
1. Μπετιχαβά Μαρία 607
2. Μαστοράκης Ανάργυρος 545
3. Κουτραφούρης Βασίλειος 440
4. Δρούγας Παντελής 433
5. Κοσμά Αγγέλα 426
6. Αδαμόπουλος Αναστάσιος 424
7. Καμαρινοπούλου Φιλάνθη-Λίνα 341
8. Καραμπά Μαρίκα 310
9. Δημητροπούλου Πολυτίμη 286
10. Μανιάτης Δημήτρης 240
11. Στούπας Σταύρος 224
12. Φωτόπουλος Θεόδωρος 215
13. Αναστασοπούλου Ιωάννα 186
14. Μανωλόπουλος Παναγιώτης 81
* Εκλέγονται ο κ. Τζαβάρας και οι πρώτοι 8!
 
Του Κώστα Γαζούλη


Με ηχηρά «μηνύματα» σε πολλαπλούς αποδέκτες η κάλπη της ΝΔ στην Τριφυλία

Με συμμετοχή που κινήθηκε αρκετά ικανοποιητικά και στο ίδιο περίπου επίπεδο με αυτό σε όλη τη Μεσσηνία, διεξήχθησαν την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στην Τριφυλία για τη ΝΟ.Δ.Ε., τη ΔΗΜ.Τ.Ο. και Συνέδρους. Οι εκλογές διεξήχθησαν στη βάση του Νέου Καταστατικού που ψηφίστηκε στο 10ο Συνέδριο του κόμματος τον Απρίλιο του 2016, στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες Μεσσήνιοι και προφανώς το ψήφισαν, και του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης που εγκρίθηκε από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ κατά την 6η Σύνοδό της στις 24 Ιανουαρίου 2018. «Περαστικοί» δεν ψήφιζαν, παρά μόνο τα ενεργά μέλη του κόμματος. Όσοι είχαν φροντίσει να ανανεώσουν την κάρτα τους ή όσοι έγκαιρα ενδιαφέρθηκαν να εγγραφούν ως μέλη της ΝΔ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντύπωση προκαλεί στην Τριφυλία ότι έξι δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι Τριφυλίας, από τη δημοτική παράταξη του κ. Κατσίβελα, απουσίαζαν από τον εκλογικό κατάλογο καθώς δεν είχαν εγγραφεί ως μέλη της ΝΔ στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Τριφυλίας όπως επίσης ένας πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας και οι περισσότεροι εκ των Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων και μελών Τοπικών Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων.
 Τονίζεται ότι, η μοναδική κάλπη των εκλογών της ΝΔ στη Μεσσηνία στην οποία δεν πήγε μπροστά η επανεκλεγείσα πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Νατάσσα Κυριακοπούλου, είναι αυτή της Τριφυλίας. Στην κάλπη της Τριφυλίας πρώτος ήρθε ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας της ΝΟΔΕ, Παναγιώτης Τζαβάρας, με 151 σταυρούς έναντι 99 της Νατάσσας Κυριακοπούλου. Πρώτο και ηχηρό «μήνυμα» είναι από μόνο του το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα των σταυρών προτίμησης που έλαβαν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι. Πολλά είναι τα «μηνύματα» από τη σταυροδοσία στα υποψήφια μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. καθώς όπως λέγεται, από γνωρίζοντες την κομματική ανθρωπογεωγραφία, η καταμέτρηση έβγαλε πολιτικά συμπεράσματα καθώς «κάποιοι» και «επώνυμοι» δε βρέθηκαν μέσα στην κάλπη, που σημαίνει ότι τα λόγια τους, από το ψηφοδέλτιο που έριξαν στην κάλπη, απέχουν παρασάγγας! Όμως το αποτέλεσμα της καταμέτρησης είναι συγκεκριμένο και, επίσης, συγκεκριμένη και η σταυροδοσία ενός εκάστου ψηφοδελτίου!

Του Ηλία Γιαννόπουλου