Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την περασμένη Πέμπτη, εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ για την υλοποίηση της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού τηλεμετρίας για την καταγραφή των καταναλώσεων νερού στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας».
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί καλύτερος έλεγχος της κατανάλωσης και περιορισμός των απωλειών νερού.
Επίσης, το Σώμα ενέκρινε την ορθή επανάληψη της προγραμματικής σύμβασης, ως προς το ύψος του προϋπολογισμού και την επιφάνεια του κτηρίου, μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Ύδρευσης, για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή κτηρίου για την μετεγκατάσταση των γραφείων της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Ύδρευσης».
Το προς επισκευή κτήριο, που είναι το κτήριο Γ΄ του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου, αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 199,50 τετραγωνικών μέτρων, από ισόγειο επιφάνειας 459,47 τετραγωνικών μέτρων και από όροφο επιφάνειας 406,32 τετραγωνικών μέτρων. Ο προϋπολογισμός του έργου επισκευής ανέρχεται σε 950.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η υλοποίηση των επισκευών εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 8 μήνες.
Με τον τρόπο αυτό, η ΔΕΥΑΚ και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης θα απαλλαγούν από την καταβολή ενοικίων και θα στεγασθούν σε κοινό χώρο, πράγμα χρήσιμο λόγω της συνάφειας του αντικειμένου τους. Επιπλέον, η στέγασή τους στο συγκρότημα του νέου Δημαρχείου θα εξυπηρετεί τους πολίτες, καθώς όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο (one-stop shop).
Το κτήριο θα αναμορφωθεί σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς δόμησης από πλευράς στατικότητας, με το ελάχιστο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα. Θα χρησιμοποιηθούν νέες τεχνολογίες ψύξης, θέρμανσης και φωτισμού και με τη χρήση θερμοπροσόψεων και φωτοβολταϊκής εγκατάστασης θα είναι αυτόνομο ενεργειακά.
Επισημαίνεται ότι στο ισόγειο θα υπάρχει χώρος έκθεσης μουσειακού υλικού-εκθεμάτων σχετικά με την υδροδότηση της πόλης τον 20ό αιώνα, ενώ στην όψη του κτηρίου θα είναι έντονο το στοιχείο του νερού. Επίσης, θα διαθέτει πλήρεις υποδομές προσβασιμότητας ΑμεΑ, καθώς και σύγχρονο, εξωτερικό ασανσέρ. Η δημοπράτηση θα γίνει άμεσα.
Τηλεμετρία για τον έλεγχο της κατανάλωσης νερού από τη ΔΕΥΑΚ
