Υπέρλαμπρος ο εορτασμός Πεντηκοστής και Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία παρουσία Προκόπη Παυλόπουλου

Υπέρλαμπρος ο εορτασμός Πεντηκοστής και Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία παρουσία Προκόπη Παυλόπουλου

Υπέρλαμπρος ήταν ο φετινός εορτασμός της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, μετά της συζύγου του!
Επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών ήταν ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στην παλιά «Αρκαδιά», την Πάνω Πόλη! Τη Δευτέρα, από τις 7.30 το πρωί, έγινε γενικός σημαιοστολισμός και ηχούσαν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, ενώ τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου. Στις 10.00 το πρωί αφίχθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον ιερό ναό και επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα, ενώ του αποδόθηκαν τιμές.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στην είσοδο του ναού ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Ακολούθως τελέστηκε δοξολογία και μετά το Θείο Κήρυγμα ξεκίνησε λιτανεία της εικόνας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως. Την πομπή συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας.
Στον Άγιο Αθανάσιο εψάλη δέηση και έγινε η Απόλυση.

Του Ηλία Γιαννόπουλου