Βρέθηκε χασισοφυτεία λίγα μέτρα από το κέντρο της Καλαμάτας

Βρέθηκε χασισοφυτεία λίγα μέτρα από  το κέντρο της Καλαμάτας

Μέχρι και μικρή χασισοφυτεία σε εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα πίσω από την Ηρώων Πολυτεχνείου, στο δρόμο δηλαδή που βρίσκεται το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, βρήκαν οι αστυνομικοί σε ευρεία επιχείρηση το πρωί της Πέμπτης.
Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις 12 Ιουνίου έως και χθες.
 
Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 1.059 άτομα, εκ των οποίων 781 ήταν ημεδαποί και 278 αλλοδαποί, καθώς και σε 836 οχήματα.  Επιπλέον, προσήχθησαν 167 άτομα, από τα οποία 102 ήταν ημεδαποί και 65 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 97 άτομα. Βεβαιώθηκαν συνολικά 380 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 6 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 25 άτομα και αναλυτικά:
-Ένας 62χρονος Ρομά στη Δυτική Παραλία για ένα τσιγαριλίκι
-Τρεις ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Ένας 54χρονος για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα. Σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί σε χώρο εταιρείας που εργάζεται, βρήκαν να κατέχει τρεις συσκευασίες λαθραίου καπνού, βάρους 500 γραμμαρίων η καθεμία και 6 λαθραία πακέτα τσιγάρων
-Ένας 80χρονος στην Τριφυλία, καθώς απείλησε με μαχαίρι έναν 49χρονο Ρομά
-Πέντε ημεδαποί και 2 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-Δώδεκα αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους, εκ των οποίων ο ένας και για καταδικαστικά έγγραφα.
 
Χασισοφυτεία
Ωστόσο, έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί, όταν εντόπισαν μικρή χασισιοφυτεία, που προφανώς είχε εγκαταλειφθεί, πίσω από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (νέα είσοδος). Η φυτεία ανακαλύφθηκε κατά διάρκεια εργασιών αποψίλωσης βλάστησης κοντά σε εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα ιδιοκτησίας ηλικιωμένων ημεδαπών που κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό.
Σε πυκνή συστάδα εντόπισαν εκχερσωμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο 15 τ.μ. όπου καλλιεργούνταν στο έδαφος 12 φυτά κάνναβης και άλλα 4 φυτά σε πλαστικές γλάστρες, ύψους από 10 εκατοστά έως 1 μέτρο.
Τα φυτά παρουσίαζαν έντονα σημάδια ξήρανσης και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Της Βίκυς Βετουλάκη