Δύο πορείες, δύο εικόνες στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Καλαμάτας

Δύο πορείες, δύο εικόνες στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Καλαμάτας

Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν προχθές στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της 24άωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με την «κοινωνική συμμαχία» εργοδοτικών φορέων και επαγγελματικών επιμελητηρίων (ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ, ΤΕΕ κ.ά.). 
Ανόρεχτη και αναιμική από κόσμο ήταν η κεντρική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Αντίθετα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από την πλατεία 23ης Μαρτίου και στην οποία κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Παναγιώτης Κουφαλάκος και η Ντίνα Στραβάκου, είχε μαζικότερη παρουσία. Μετά τις ομιλίες εκπροσώπων σωματείων η εκδήλωση συνεχίστηκε με πορεία στους δρόμους της Καλαμάτας.
«Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!». Με αυτό το σύνθημα οι απεργοί από κλάδους δουλειάς με τη μαζική διαδήλωση απάντησαν στα «αναπτυξιακά σχέδια» κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλουν να στοιχίσουν τους εργαζόμενους πίσω από τους «εθνικούς στόχους» των μονοπωλίων.
Με το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ που φέρνει στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, πήραν θέση απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, που εντείνουν την επίθεση με στόχο τη στήριξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας.
Α.Π.