Ετοιμάζουν έξωση στην Ελένη Αλειφέρη

Ετοιμάζουν έξωση στην Ελένη Αλειφέρη

Σε εμπόλεμη ζώνη τείνει να μετατραπεί ο 4ος όροφος του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με τους υπαλλήλους στο ρόλο του άμαχου πληθυσμού, που όμως δε μένουν στο απυρόβλητο.
«Στον πόλεμο» που είχε ξεκινήσει η Περιφερειακή Αρχή κατά της χωρικής αντιπεριφερειάρχη, Ελένης Αλειφέρη, προκειμένου να την αναγκάσει να παραιτηθεί, καθώς η ίδια εξακολουθεί να αρνείται, οι εξελίξεις και τα… επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο. Τώρα, μάλιστα, που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στον 4ο όροφο η νέα θεματική αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, το… μπαρούτι μυρίζει από τις σκάλες!
 
Αναγκαστική έξωση;
Από τα βασικά αιτήματα της Περιφέρειας το τελευταίο διάστημα, που μάλιστα έχει ζητηθεί και εγγράφως, είναι η κα Αλειφέρη να εγκαταλείψει το γραφείο που θεσμικά ανήκει στο χωρικό αντιπεριφερειάρχη και να μετακομίσει σε γραφείο του ισογείου ή του 3ου ορόφου του Διοικητηρίου.
Τις ημέρες αυτές η κα Αλειφέρη απουσιάζει για οικογενειακούς λόγους στην Κύπρο και δεν αποκλείεται οι… εξελίξεις να προλάβουν την επιστροφή της την επόμενη εβδομάδα.
Από προχθές έχει δοθεί εντολή σε υπαλλήλους και ετοιμάζονται δύο ακριανά άδεια γραφεία στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου. Μάλιστα, χθες αυτά βάφονταν και η εντολή που λέγεται ότι έχει δοθεί από την κα Μπούζα είναι να… μετακομίσουν εκεί την κα Αλειφέρη και να ελευθερωθεί το κεντρικό γραφείο. Βέβαια, να σημειωθεί ότι στο κεντρικό γραφείο του 4ου ορόφου στεγαζόταν ο επικεφαλής του νομού από εποχή κρατικού νομάρχη και στη συνέχεια αποτέλεσε το γραφείο του αιρετού νομάρχη. Με τις «καλλικράτειες» μεταρρυθμίσεις το συγκεκριμένο γραφείο χωροθετήθηκε ως έδρα του τοπικού αντιπεριφερειάρχη.
 
Σφράγισαν την πόρτα
Όπως, λοιπόν, όλα δείχνουν, η Περιφέρεια ετοιμάζεται για… αναγκαστική έξωση της κας Αλειφέρη, ίσως και πριν επιστρέψει από το ταξίδι της. Μια άλλη, δε, πληροφορία αναφέρει πως ήδη σφραγίσθηκε η πόρτα της κουζίνας στο κεντρικό γραφείο του 4ου ορόφου. Το συγκεκριμένο γραφείο διαθέτει ένα μικρό κουζινάκι για την εξυπηρέτηση του γραφείου, αλλά και της αίθουσας συσκέψεων, με την οποία επικοινωνεί με μια δεύτερη πόρτα. Την πρόσβαση αυτή χρησιμοποιούσαν πάντοτε οι «ένοικοι» του γραφείου (νομάρχες, αντιπεριφερειάρχες), προκειμένου να εισέρχονται στην αίθουσα συσκέψεων, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να βγαίνουν στον κεντρικό διάδρομο του ορόφου.
Κι όλα αυτά διαδέχτηκαν το επεισόδιο την προηγούμενη εβδομάδα με την κα Μπούζα να αλλάζει τις κλειδαριές στην αίθουσα συσκέψεων.
Οι υπάλληλοι σαστισμένοι παρακολουθούν όλες αυτές τις φαιδρότητες, με πολλούς να κλαίνε αλλά και να γελάνε μαζί, καθώς και οι ίδιοι πια έχουν γίνει μέρος αυτού του πολέμου και καταφεύγουν σε… ελιγμούς αποφυγής των πυρών.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη