Ισόβια για ληστεία σε Βούλγαρο που είχε συλληφθεί στη Μεσσηνία


Ήταν ξημερώματα του Ιουνίου του 2016, όταν ζευγάρι μεσήλικων στο Ανήλιο Ζαχάρως στην Ηλεία ξυπνούσε έντρομο αντικρίζοντας πάνω από το προσκέφαλό του δύο ληστές. Ο ήσυχος ύπνος για τον 64χρονο τότε άνδρα και τη 56χρονη σύζυγό του τελείωνε απότομα και άρχιζε ο πραγματικός εφιάλτης, καθώς από τις 6.00 τα ξημερώματα μέχρι τις 8.30 το πρωί βρίσκονταν στο έλεος των δύο ληστών.
Δέχθηκαν χτυπήματα, απειλήθηκαν οι ζωές τους και κατέληξαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό τους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, για μια λεία που έφτανε τα 205 ευρώ. Ένα χρόνο μετά, δύο Βούλγαροι, ηλικίας 36 και 38 ετών, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, ως δράστες της ληστείας και προφυλακίστηκαν.
Την περασμένη Παρασκευή απολογήθηκαν για τις πράξεις τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, όπως αναφέρει το palo.gr.
Το δικαστήριο επέβαλε παραδειγματική τιμωρία στον πρώτο, καταδικάζοντάς τον σε ισόβια δεσμά και 12 χρόνια… Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξης για τελεσμένη ληστεία και ένα χρόνο για απόπειρα, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι είχε απλή συνέργεια.