Με τις απολογίες κατηγορουμένων συνεχίσθηκε η δίκη για τη διακίνηση ναρκωτικών – Στις 29 Ιουνίου η απόφαση!

Με τις απολογίες κατηγορουμένων συνεχίσθηκε η δίκη για τη διακίνηση ναρκωτικών – Στις 29 Ιουνίου η απόφαση!

Με τις απολογίες 15 κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε η χθεσινή μέρα εκδίκασης της μεγάλης υπόθεσης για διακίνηση σκληρών ναρκωτικών που εξιχνιάσθηκε πέρυσι το Νοέμβριο από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, όταν σε επιβάτισσα ταξί βρήκαν να μεταφέρει στην Καλαμάτα ποσότητα κοκαΐνης.
Οι 15 κατηγορούμενοι (ένας εκπροσωπείται από δικηγόρο και δεν παρίσταται στη δίκη και ένας δεν έχει παρασταθεί καθόλου) αρνήθηκαν ότι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και ότι διακινούσαν σκληρά ναρκωτικά.
Η δίκη διεκόπη για να συνεχισθεί στις 29 Ιουνίου, με την αγόρευση της εισαγγελέως και των δικηγόρων υπεράσπισης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να εκδοθεί η απόφαση.
 
Απολογίες
Ο 56χρονος που κατηγορείται στη συγκεκριμένη υπόθεση ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση των ναρκωτικών ή ότι είχε συνεργασία με τους άλλους κατηγορούμενους σε επίπεδο εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης, είπε ότι είναι άδικα στη φυλακή εδώ και 7 μήνες, γιατί δεν παραβίασε κανέναν όρο.
Η 41χρονη σύζυγός του, η οποία ήταν συνοδηγός στο ταξί, είπε ότι είναι εξαρτημένη από τα ναρκωτικά και αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Το συγκεκριμένο ταξί με τη γυναίκα το είχε χρησιμοποιήσει κάποιες φορές, όπως ανέφερε, για να στέλνει το παιδί της σχολείο, ενώ χρησιμοποιεί ταξί κι όταν ανεβαίνει στην Αθήνα για εξετάσεις του. Τη συγκεκριμένη φορά, όπως ανέφερε, μίσθωσε το συγκεκριμένο ταξί για να πάει το παιδί στην Αθήνα. Στην επιστροφή πήραν μαζί και την 66χρονη πρώην σύζυγο του άντρα της, καθώς δεν μπορούσε να περπατήσει και θα τη βοηθούσε. Τόνισε πως δε γνώριζε ότι στην τσάντα της είχε ναρκωτικά.
Αρνήθηκε, δε, ότι έχει μπλέξει το παιδί σε ζητήματα ναρκωτικών, καθώς σε μια συνομιλία φέρεται να ζητάει από το μικρό να πάει σε σημείο του σπιτιού και να πετάξει κάτι.
49χρονος κατηγορούμενος από τη Θουρία παραδέχθηκε στην απολογία του ότι διακινούσε ναρκωτικά, αλλά υποστήριξε ότι ποτέ δεν προμηθεύτηκε από τον 56χρονο που κατηγορείται ως αρχηγός. Όπως είπε, προμηθευόταν από Ρομά στην Καλαμάτα και πωλούσε σε χρήστες για να εξασφαλίζει και τη δική του δόση, καθώς είναι χρόνιος χρήστης. Η μόνη σχέση, όπως είπε, που είχε με τον 56χρονο είναι ότι έκανε κάποια μεροκάματα στο στάβλο του. Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, υποστήριξε ότι δεν τους γνωρίζει, εκτός από δύο που τους είχε δώσει ναρκωτικά. Ερωτώμενος για σφραγίδα του νοσοκομείου που βρέθηκε στο σπίτι του, απάντησε ότι κάποιος χρήστης του την είχε πάει, αλλά δεν τη χρησιμοποίησε ποτέ.
 
Δεν ήξεραν
Ο 48χρονος ιδιοκτήτης του ταξί είπε ότι έχει αγροκτήματα κοντά στην περιουσία του 56χρονου και έτσι τον ήξερε. Μια φορά μόνο, είπε, του ζήτησε να πάει έναν 50χρονο, που είναι επίσης κατηγορούμενος, στην Αθήνα σε γιατρό και συμφώνησαν για τα χρήματα της κούρσας. Για την επίμαχη μέρα, είπε ότι η γυναίκα του, που είναι επίσης οδηγός του ταξί, είχε πάει στην Πύλο. Τον πήρε τηλέφωνο και του ανέφερε πως την κάλεσε η σύζυγος του 41χρονου ότι θέλει να πάει στην Αθήνα. Αυτός της είπε ότι δεν μπορεί να πάει ο ίδιος και να πάει εκείνη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο οδηγός του κάθε ταξί δεν μπορεί να ξέρει τι κουβαλά στην τσάντα του ο κάθε πελάτης που παίρνει, ούτε και να τον ψάχνει.
Για υπόθεση μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών, σημείωσε πως είχε πελάτη έναν αλλοδαπό, ο οποίος κάποια στιγμή τού ζήτησε να μεταφέρει… έξι ξαδέλφια του. Όπως είπε, δεν του φάνηκε κάτι περίεργο και ζήτησε από συνάδελφό του να πάνε μαζί, γιατί δε χωρούσαν σε ένα όχημα. Πήραν τα έξι άτομα από το Μεσολόγγι και τα άφησαν στη Νεμέα, όμως, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, επρόκειτο για παράνομους μετανάστες. Κατέληξε λέγοντας πως ούτε αυτός ούτε η γυναίκα του έχουν σχέση με ναρκωτικά.
Ο δε συνάδελφός του που κατηγορείται για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών κατέθεσε ότι του ζήτησε να κάνουν μια μεταφορά και δέχτηκε χωρίς να ξέρει ότι είναι παράνομοι.
Η 45χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη ταξί είπε ότι δουλεύει το ταξί και έτσι γνώρισε τη γυναίκα του 56χρονου. Την είχε χρησιμοποιήσει 3-4 φορές, όπως ανέφερε, ενώ την ημέρα που πήγαν στην Αθήνα είχε μαζί της φάκελο με χαρτιά και το παιδί της. Στην Αθήνα την περίμενε σε ένα καφέ στο κέντρο για να τελειώσει τις δουλειές της και να επιστρέψουν. Στο σημείο συνάντησης πήγε με την 66χρονη πρώην σύζυγο του 56χρονου, ενώ της είπε ότι θα την έπαιρναν μαζί. Στη διαδρομή δε μίλησαν, ενώ τόνισε πως δεν ήξερε ότι η 66χρονη στην τσάντα της είχε κοκαΐνη.
Ένας 51χρονος από το Χαρακοπιό σημείωσε ότι η μόνη του επαφή με τον 56χρονο κατηγορούμενο είναι ότι του έκανε εργασίες στο σπίτι και στο στάβλο, ενώ η μόνη σχέση στη ζωή του με ναρκωτικά είναι κανένα τσιγάρο χασίς.
 
«Βαποράκι»
Η 66χρονη πρώην σύζυγος του 56χρονου περιέγραψε ότι έχει διατηρήσει πολύ καλή σχέση με τον πρώην άντρα της και τη νυν σύζυγό του. Εξήγησε ότι έπειτα από ατύχημα που είχε αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας και καταστράφηκε οικονομικά. Βρέθηκε στην Αθήνα να πουλάει χαρτομάντηλα και εκεί την προσέγγισαν άνθρωποι των ναρκωτικών. Έκανε χρήση, διότι είχε αφόρητους πόνους, σε σημείο που παρακαλούσε να πεθάνει. Είπε ακόμη στο δικαστήριο ότι αυτοί οι άνθρωποι μετέτρεψαν το σπίτι της σε γκέτο, ενώ την πήγαιναν σε διάφορα σημεία στην Αθήνα και χρησιμοποιούσαν την τσάντα της «για να βάζουν και να βγάζουν πράγματα».
Το τελευταίο βράδυ, όπως κατέθεσε, επειδή τους ζήτησε να φύγουν από το σπίτι της γιατί ήθελαν να την κάνουν «βαποράκι», τη χτύπησαν άσχημα και επειδή μίλησε με τον 56χρονο, αυτός της είπε ότι θα της στείλει ταξί να φύγει. Την άλλη μέρα την είχαν πάει πάλι στις «πιάτσες» και έφυγε κρυφά, ενώ συναντήθηκε με την 41χρονη για να κατέβουν στην Καλαμάτα με το ταξί. Ισχυρίσθηκε πως δεν ήξερε ότι στην τσάντα τής είχαν βάλει τις δύο συσκευασίες με 112 γραμμ. κοκαΐνης.
Καταλήγοντας σημείωσε ότι είναι κρίμα να καταστραφεί χωρίς λόγο η οδηγός του ταξί, γιατί δεν έχει καμία σχέση.
Ο επόμενος κατηγορούμενος, ένας 50χρονος από την Καλαμάτα, είπε ότι γνώριζε τον 56χρονο και έκανε κάποιες εργασίες στο σπίτι του. Αυτός τον βοήθησε να συνεννοηθεί με τον ταξιτζή για να τον πάει στην Αθήνα σε γιατρό και πως ο 56χρονος, επειδή τον λυπήθηκε, του έδωσε το κινητό του τηλέφωνο.
Ένας 48χρονος κατηγορούμενος κατέθεσε η μόνη του σχέση είναι ότι απευθύνθηκε στον 56χρονο για να πάρει ένα σκυλάκι και πως όταν είχε πάει να το δει ,κάλεσε από το κινητό του 56χρονου την κόρη του. Είπε, δε, ότι δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά.
24χρονη από την Καλαμάτα ανέφερε επίσης ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και με ναρκωτικά, και επειδή ο αρραβωνιαστικός της γνωρίζει τον 56χρονο, τους ζήτησε κάποια στιγμή δανεικά 50 ευρώ και αυτοί του πήγαν στο σπίτι 25. Εξήγησε ότι στη συνομιλία που έχει καταγραφεί ο αριθμός αυτός αφορά στα χρήματα και όχι σε ποσότητα ναρκωτικών. Τα ίδια είπε και ο αρραβωνιαστικός της.
50χρονος κατηγορούμενος χρήστης παραδέχθηκε ότι είχε προμηθευτεί δύο φορές ναρκωτικά από τον κατηγορούμενο από τη Θουρία, ενώ τον 56χρονο είπε ότι τον είχε ακουστά απ’ όταν ήταν στη φυλακή.
46χρονος από την Καλαμάτα κατέθεσε επίσης ότι είναι χρήστης, ενώ είχε αγοράσει από τον κατηγορούμενο από τη Θουρία.
Ο τελευταίος κατηγορούμενος που απολογήθηκε είπε ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι κρατούμενος στις φυλακές και δεν έχει βγει καθόλου. Άρα, όπως σημείωσε, είναι αδύνατον να είναι αληθές ότι η Αστυνομία έχει καταγράψει ότι συναντήθηκε στην Αθήνα με τον 56χρονο που κατηγορείται ως αρχηγός και του έδωσε κοκαΐνη. Παραδέχθηκε, βέβαια, ότι γνωρίζει τον 56χρονο από τις φυλακές, ενώ έχουν διατηρήσει φιλικές σχέσεις και μιλάνε.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη