Προβληματίζει η άνεση του ληστή της Alpha Bank στη Μεσσήνη (φώτο ντοκουμέντο)

Προβληματίζει η άνεση του ληστή της Alpha Bank στη Μεσσήνη (φώτο ντοκουμέντο)

Το νεαρό άντρα με το απεριποίητο μούσι και το φουντωτό μαλλί που χθες το πρωί με τη χρήση όπλου λήστεψε το υποκατάστημα της Alpha Bank στη Μεσσήνη αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές, έχοντας σημάνει συναγερμό και στους γειτονικούς νομούς. Εκτιμάται, δε, ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Εξονυχιστικά εξετάζεται κι ένα αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγη ώρα μετά τη ληστεία φρεσκοκαμένο στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης, για το αν αυτό το περιστατικό συνδέεται με τον τρόπο διαφυγής του ληστή.
Αυτό που έχει παραξενέψει ιδιαίτερα τις διωκτικές Αρχές είναι η άνεση ή η αφέλεια του δράστη, καθώς δεν έλαβε κανένα μέσο προφύλαξης, απόκρυψης ή αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του.

Ληστεία
Όλα ξεκίνησαν στις 8.35 το πρωί, όταν ένας νεαρός άντρας, περίπου στα 30, φορώντας σκούρα ρούχα, μπλούζα με αθλητικό λογότυπο και έχοντας περασμένη χιαστί στο σώμα του μια υφασμάτινη τσάντα, μπήκε στο υποκατάστημα της Alpha Bank και κατευθύνθηκε προς το ταμείο.

Έχοντας ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και χωρίς να φοράει καν γυαλιά ηλίου, άρχισε να ψάχνει την τσάντα του, η οποία φάνηκε να περιέχει κάποια χαρτιά. Έβγαλε ένα όπλο χειρός, μικρού μεγέθους (πιστόλι ή μικρό ημιαυτόματο), για το οποίο οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει ότι μπορεί να ήταν και ψεύτικο, και μιλώντας άψογα ελληνικά, ζήτησε τα χρήματα που είχε το ταμείο.
Μάλιστα, κάποια στιγμή φάνηκε αγανακτισμένος, λέγοντας ότι το κάνει γιατί άδικα είχε κατηγορηθεί για φόνο!

Απείλησε πελάτη
Ο ταμίας τού παρέδωσε το ποσό των 2.700 ευρώ, ενώ ο δράστης ζήτησε να του ανοίξουν και το χρηματοκιβώτιο. Τον ενημέρωσαν, όμως, ότι αυτό ανοίγει με χρονοκαθυστέρηση και πως είναι καλύτερα να φύγει.

Ο ληστής ζήτησε να του ανοίξουν την πόρτα ασφαλείας στην πίσω πλευρά της τράπεζας και έφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς κανένας να μπορέσει να καταλάβει αν τον περίμενε συνεργός.
Εκείνη τη στιγμή στην τράπεζα βρισκόταν ένας πελάτης, ενώ ένας δεύτερος μόλις έμπαινε. Σύμφωνα με την μαρτυρία του δεύτερου, όταν μπήκε στην τράπεζα ο ληστής ήταν ήδη εκεί, ενώ του έβαλε το όπλο στην κοιλιά, λέγοντάς του να καθίσει σε μια καρέκλα και να μείνει ακούνητος.

Καμένο αυτοκίνητο
Το υλικό από το βίντεο καταγραφής μέσα από την τράπεζα έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας και εξετάζεται με κάθε λεπτομέρεια. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του έχουν καταγραφεί ξεκάθαρα και αυτό είναι που έχει προκαλέσει εντύπωση στους αστυνομικούς, καθώς έδειξε να μη νοιάζεται να λάβει κάποιο μέτρο προφύλαξης.
Λίγη ώρα αργότερα, και περίπου στις 10.00 το πρωί, στο 14ο χλμ. της  παλιάς εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης, στο ύψος της Ασέας, βρέθηκε καμένο ολοσχερώς ένα επιβατικό αυτοκίνητο. Ήδη εξετάζεται από τους αστυνομικούς για να διαπιστωθεί η ταυτότητά του και αν συνδέεται με τον τρόπο διαφυγής του ληστή και των πιθανών συνεργών του.

Της Βίκυς Βετουλάκη