Σκουπίδια, παγκάκια και χορτάρια τα χαρακτηριστικά του Ανατολικού Εμπορικού Κέντρου Καλαμάτας

Σκουπίδια, παγκάκια και χορτάρια τα χαρακτηριστικά του Ανατολικού Εμπορικού Κέντρου Καλαμάτας

Ίσως το σημαντικότερο οικοδομικό τετράγωνο της Καλαμάτας χρειάζεται άμεσα παρεμβάσεις… Ο λόγος για το Ανατολικό Εμπορικό Κέντρο ή Παλιό Στρατόπεδο ή απλά «Τέντα».
Ο λόγος που το χαρακτηρίζουμε ως το σημαντικότερο είναι διότι εντός του έχουν εγκατασταθεί, μεταξύ άλλων, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Εστία του ΤΕΙ, η «Τέντα», το γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης», οι Εργατικές Κατοικίες, ένας παιδικός σταθμός, το κέντρο του ΕΚΑΒ, το ΚΕΦΙΑΠ, η μεγαλύτερη και ίσως η μοναδική παιδική χαρά της περιοχής, όπως και αρκετοί ακόμα σύλλογοι.
Κάνοντας, λοιπόν, μια βόλτα χθες το πρωί, διακρίναμε ξανά τα σημάδια εγκατάλειψης να παραμένουν, ενώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση έχουν και συνδημότες μας, καθώς τα σκουπίδια που κυριαρχούν στην περιοχή δεν έπεσαν από τον ουρανό. Όμως, αφού είναι εκεί, οφείλει ο Δήμος να τα απομακρύνει, όπως οφείλει να κάνει και κάτι για να αλλάξει ριζικά η εικόνα και να φέρει τον κόσμο πίσω.
Την ώρα που επισκεφθήκαμε το σημείο παιδιά περνούσαν για να πάνε στο σχολείο τους, ενώ συναντήσαμε και κόσμο που έβγαζε βόλτα το κατοικίδιό του. Μιλώντας μαζί τους, μας σχολίασαν ότι χρόνια περιμένουν να αλλάξει κάτι.
Από την πλευρά μας, το μόνο που διακρίναμε ως παρέμβαση είναι τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν, αλλά τα θεωρούμε υπερβολικά σε αριθμό, καθώς πρόκειται για ένα χώρο με ελάχιστη επισκεψιμότητα με τα υπάρχοντα δεδομένα, όπως και τις μαύρες σακούλες σκουπιδιών, που όμως οι επισκέπτες φαίνεται να μην προτιμούν, αφού η περιοχή είναι γεμάτη απορρίμματα.
Ας μεταφερθούμε φωτογραφικά, λοιπόν, μέχρι την περιοχή της Τέντας και ας ελπίσουμε κάτι να αλλάξει…

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση