Συζητήσεις για αγώνες «dragster» στο αεροδρόμιο της Τριόδου!

Συζητήσεις για αγώνες «dragster»  στο αεροδρόμιο της Τριόδου!

Τσώνης: «Μόνο αν έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα ασφαλείας και ικανοποιηθεί ο Δήμος θα δοθεί άδεια»
 
 Το θέμα της χρήσης του αεροδρομίου της Τριόδου και τις «φήμες» που ακούγονται στην περιοχή ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει «νοικιάσει» το χώρο, έφερε σε ερώτησή του προς το δήμαρχο Γιώργο Τσώνης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης κ. Γιαννόπουλος κατά την προχθεσινή συνεδρίαση.
Ο Γιώργος Τσώνης διέψευσε κατηγορηματικά τις «φήμες» ότι ο Δήμος έχει νοικιάσει το χώρο, συμπληρώνοντας ότι το μόνο που έχει συμβεί είναι μια επίσκεψη από ένα σύλλογο αγώνων “Dragster” από την Καλαμάτα. Συνοδεία του πρώην δημάρχου Μεσσήνης κ. Χριστόπουλου τον επισκέφθηκαν και συζήτησαν το ενδεχόμενο κάποιας εκδήλωσης και αγώνων. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι μόνο εάν καλύπτονται εγγράφως όλοι οι κανόνες ασφαλείας και ικανοποιηθεί ο Δήμος στις απαιτήσεις του, θα μπορεί να διατεθεί ο χώρος και αφού ενημερωθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Θέμα ασφάλειας και φύλαξης του χώρου ώστε να μην μπαίνει όποιος θέλει έθεσε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Βλαχοδημητρόπουλος, για να πάρει την απάντηση από το δήμαρχο ότι γίνονται προσπάθειες, αλλά όπως μπορεί κάποιος να αντιληφθεί, είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει φύλαξη σε ένα χώρο 250 περίπου στρεμμάτων.
Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Χρήστος Χριστόπουλος, ρώτησε αν υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με αγωγή που είχε καταθέσει ιδιώτης κατά του Δήμου Μεσσήνης και αφορούσε αγώνες που είχαν διεξαχθεί κατά το παρελθόν στην Τρίοδο.
Απαντώντας στον κ. Χριστόπουλο, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι δεν έχει ο Δήμος κάποια ενημέρωση πάνω σ’ αυτό το θέμα.
 
Του Κώστα Γαζούλη