Το «φυσάει και δεν κρυώνει» μια ευκατάστατη Τουρκάλα

Το «φυσάει και δεν κρυώνει» μια ευκατάστατη Τουρκάλα

Το «φυσάει και δεν κρυώνει» αυτό που έπαθε μια ευκατάστατη υπήκοος Τουρκίας, καθώς η καθυστέρηση μεταβίβασης του σκάφους που πούλησε την έστειλε για τρεις μήνες φυλακή στο Ντουμπάι!
Η απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου η συγκεκριμένη γυναίκα αθωώθηκε για απλή συνέργεια σε παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών.
Όπως εξήγησε και η ίδια, μετά το πραξικόπημα στη χώρα της και τα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάσθηκαν, αποφάσισε να πουλήσει το σκάφος που είχε η οικογένειά της. Βρέθηκε αγοραστής, έγινε κανονικά η καταβολή του αντιτίμου, όμως ο αγοραστής ζήτησε να  γίνει πληρεξούσιο σε δικό του άνθρωπο, ώστε να μπορέσει να μεταφέρει το σκάφος στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η διαδικασία για να μεταβιβασθεί στο όνομά του καθυστερούσε.
Τους επόμενους μήνες η κατηγορούμενη μαζί με την κόρη της ταξίδεψαν για λόγους αναψυχής στο Ντουμπάι. Εκεί, όπως περιέγραψε η ίδια, ο έλεγχος στα δικά της χαρτιά κράτησε λίγο παραπάνω, αλλά δεν της είπαν κάτι. Όταν, όμως, ήρθε η ώρα να φύγουν από το Ντουμπάι, συνελήφθη.
Εκεί, λοιπόν, έμαθε ότι είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος της, καθώς στο μεσοδιάστημα το σκάφος είχε εντοπισθεί και είχε κατασχεθεί στην Ελλάδα για παράνομη μεταφορά μεταναστών, ενώ στο νηολόγιο φαινόταν ακόμα το όνομά της.
Μέχρι να διευθετηθούν όλα τα νομικά ζητήματα και να εκδοθεί στην Ελλάδα, απ’ όπου είχε εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης, η γυναίκα παρέμεινε στις φυλακές για τρεις μήνες.
Τελικά, με απόφαση του δικαστηρίου χθες αθωώθηκε, καθώς δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να τη συνδέει με την παράνομη πράξη.
Β.Β.