«Τραβάνε το χαλί» οι γαλάζιοι από Τατούλη

«Τραβάνε το χαλί» οι γαλάζιοι από Τατούλη

«Άδειασε» τον Τατούλη και η αντιπεριφερειάρχης από την Αργολίδα Ελένη Παναγιωτοπούλου 
Προσήλωση στις αποφάσεις του Κ. Μητσοτάκη δήλωσαν και ο Χρονάς με τον Πισιμίση! 
Οι «αναταράξεις» από τα όσα ακολούθησαν τις δηλώσεις του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Τρίπολη,  συνεχίζονται στα αυτοδιοικητικά «δρώμενα» της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Παρά την αρχική … μεταμεσονύχτια υπογραφή της, στην ανακοίνωση «απάντηση» στο γραμματέα της Ν.Δ. και «στήριξης»  στον Πέτρο Τατούλη, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας από την Αργολίδα , Ελένη Παναγιωτοπούλου, η οποία σημειωτέον είναι αναπληρώτρια γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, επανήλθε χθες και με νέα δήλωσή της τόνισε: «Στη δύσκολη φάση που βρίσκεται η χώρα μας και μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί, η προοπτική της διακυβέρνησης του τόπου από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η μοναδική ρεαλιστική επιλογή. Ως κομματικό στέλεχος είναι αυτονόητο ότι δεσμεύομαι από τις επιλογές του κόμματος και μόνο».
Με τη δήλωσή της αυτή η αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, καθώς δια στόματος του γ.γ. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίστηκε ότι η πολιτική που ακολουθεί ο περιφερειάρχης δε συμβαδίζει… προς ώρας με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτός της Ελένης Παναγιωτοπούλου, δήλωση ταύτισης με το κόμμα της Ν.Δ. έγινε και από τον περιφερειακό σύμβουλο Μεσσηνίας, Άγγελο Χρονά , ο οποίος δεν είχε υπογράψει την «δήλωση των 11» τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ο κ. Χρονάς τόνισε στη δήλωσή του: «Σεβόμενος τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζω το κόμμα μου και τις αποφάσεις του».
Νέα δήλωση υπήρξε και από τον περιφερειακό σύμβουλο Κορινθίας, Αθανάσιο Πισιμίση, η οποία αναρτήθηκε μάλιστα ως είδηση «βόμβα» σε blog της περιοχής της Κορινθίας.
Σ’ αυτή του τη δήλωση ο κ. Πισιμίσης ανέφερε: «Η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολα μονοπάτια. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Οι πολίτες αναζητούν αποκούμπι και μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Ως κομματικό στέλεχος της πρώτης γραμμής της Ν.Δ., ως αυτοδιοικητικό στελεχος της Κορίνθου, δηλώνω ξεκάθαρα ότι στηρίζω τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη και τις επιλογές του κόμματος μας. Τίποτα παραπάνω από αυτό που έκανα όλα αυτά τα χρόνια και που θα συνεχίσω να κάνω».
Μετά το σάλο που προκλήθηκε ότι και αυτός «αδειάζει» ουσιαστικά τον Πέτρο Τατούλη , με τη νέα δήλωση που έκανε, εστάλη από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» διευκρινιστική δήλωση του κ. Πισιμίση, με την οποία ουσιαστικά επανέλαβε ό,τι έλεγε και η «δήλωση των 11», ότι δηλαδή στηρίζει τόσο τον κ. Μητσοτάκη όσο και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
Αναλυτικά η διευκρινιστική δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Κορινθίας έχει ως εξής: «Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράταξη της Ν.Δ. και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που στηρίζω διαχρονικά, αλλά και στην αυτοδιοικητική παράταξη στην οποία συμμετέχω, παραμένω στην άποψη που διατύπωσα με την υπογραφή μου μαζί με τους υπόλοιπους περιφερειακούς συμβούλους και δε δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να παρερμηνεύσει τις δηλώσεις μου. Παραμένω σταθερά μέλος της παράταξης της “Νέας Πελοποννήσου” και στηρίζω τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το μεγάλο έργο που συντελείται στην Πελοπόννησο προς όφελος των πολιτών».
Όπως φαίνεται, οι εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ραγδαίες και αναμένεται η συνέχεια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη της Ν.Δ. δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θα κινηθούν με βάση τις κομματικές επιλογές. Επίσης, διαφαίνεται ότι παρά τη χαραμάδα που άφησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ώστε να κολλήσει το «ραγισμένο» γυαλί της Ν.Δ. με τον Πέτρο Τατούλη, οι πιθανότητες φαντάζουν ελάχιστες…
  
Του Κώστα Γαζούλη