Τσώνης: «Η Μεσσήνη του αύριο» ξεκινά με την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου!


Υπογράφηκε χθες η σύμβαση με τον ανάδοχο, σε 8 μήνες η αποπεράτωση του έργου
 
Η σύμβαση του μεγάλου έργου ύψους 2 εκ. ευρώ που αφορά στην ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Μεσσήνης, έκτασης περίπου 10.000m2, υπογράφηκε χθες το πρωί μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Τσώνη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Παπαδόπουλου – Νικολόπουλου», κ. Παπαδόπουλου.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι το έργο ξεκινά άμεσα και όταν ολοκληρωθεί, σε 8 μήνες από την έναρξη του, θα αλλάξει όλη τη μορφή της Μεσσήνης. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτή είναι η πρώτη φάση από τις τρεις που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή για τη «Μεσσήνη του αύριο».
Κλείνοντας, σημείωσε την σιγουριά του για την καλή συνεργασία με την εταιρεία που θα υλοποιήσει το έργο, καθώς πρόκειται για εταιρεία με επαγγελματισμό και μεγάλη εμπειρία.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Κώστας Παπαδόπουλος, τόνισε ότι το έργο έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, εκτός του αισθητικού αποτελέσματος, που έχουν κυρίως να κάνουν με τη βελτίωση των υποδομών αποχέτευσης.
Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το αποτέλεσμα, όταν θα παραδοθεί στους πολίτες της Μεσσήνης το «ανακαινισμένο» Ιστορικό Κέντρο, θα αφήσει άπαντες ικανοποιημένους.

IMG_1845.jpg
 
Τσώνης: Χρονιά έργων το 2018 για τη Μεσσήνη!
Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης επανέλαβε ότι το 2018 θα είναι η «χρονιά της Μεσσήνης», καθώς οι κόποι των τελευταίων 2-3 ετών ανταμείβονται, και με πρώτο αυτό το έργο, ξεκινά μια σειρά ακόμα πολύ σημαντικών έργων. Τόνισε, δε, ότι η χθεσινή μέρα είναι διπλά σημαντική και μέρα χαράς, καθώς, εκτός από την υπογραφή της σύμβασης, στις 12.00 το μεσημέρι «άνοιξαν» οι προσφορές για την ενεργειακή αναβάθμιση της Μεσσήνης, έργο που θα αποφέρει μεγάλη εξοικονόμηση εκτός της προστασίας του περιβάλλοντος.
Στη συνέχεια η αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γεωργία Παναγοπούλου, απαρίθμησε μια σειρά σημαντικών έργων που με τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους υπαλλήλους για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ήδη υλοποιούνται ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ανταπόκριση του Δήμου στο «Φιλόδημο», τα αντιπλημμυρικά έργα, την αγορά μηχανημάτων για τις έδρες των «Καποδιστριακών» Δήμων, τις επεμβάσεις επιδιορθώσεων στα σχολεία της περιοχής, τη χρηματοδότηση για το σχολείο του Πεταλιδίου, τις παιδικές χαρές σε 10 κοινότητες του Δήμου, τα χρήματα για τις υπαίθριες αθλητικές υποδομές κ.α.
Κλείνοντας την αναφορά της στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που γίνονται, ώστε σύντομα να λειτουργήσει η Δημοτική Αγορά στη θέση «Μπεζεστένια».
Στα όσα είπε η κα Παναγοπούλου, ο Γιώργος Τσώνης πρόσθεσε ότι σύντομα θα δοθεί στα ΜΜΕ ολόκληρη η μελέτη του έργου που αφορά στην ανάπλαση του Παμίσου, ενώ θα τοποθετηθεί και μακέτα στη γέφυρα εντός καλοκαιριού, έτσι ώστε όλοι να αντιληφθούν το μέγεθος του έργου που θα πραγματοποιηθεί εκεί, που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως έργο εκατονταετίας!
 
Του Κώστα Γαζούλη