Όμηροι των Αρχών 19 ναυτικοί που έχουν εγκαταλειφθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας

Όμηροι των Αρχών 19 ναυτικοί που έχουν εγκαταλειφθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας

Εδώ και 5 μήνες στο λιμάνι της Καλαμάτας βρίσκονται τα αλιευτικά σκάφη SUN NO 1 και 2, καθώς από τις Λιμενικές Αρχές κρίθηκαν μη αξιοπλόα όταν πραγματοποιήθηκε έλεγχος, και έτσι αποφασίστηκε μέχρι να γίνουν εργασίες σε αυτά να παραμείνουν εδώ.
Όλον αυτόν τον καιρό τα 19 μέλη των πληρωμάτων, που προέρχονται, μεταξύ άλλων, από το Σουδάν, τη Νιγηρία και την Κίνα, παραμένουν όμηροι και ζουν υπό αντίξοες συνθήκες, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, μέσα στα δύο πλοία, με την ιδιοκτήτρια εταιρεία που έχει έδρα τη Σαουδική Αραβία να τους στέλνει μικροποσά.
Το ΠΑΜΕ, προσπαθώντας να βοηθήσει τους 19 αυτούς εργαζομένους, απευθύνθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, που όμως δήλωσε αναρμόδια για θέματα που αφορούν στη θάλασσα, όπως αναρμόδιοι δήλωσαν και άλλοι φορείς.
Παράλληλα, τα μέλη του ΠΑΜΕ θέλησαν να καταγγείλουν ότι, όταν το ζήτημα τέθηκε για ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το ψήφισαν όλες οι παρατάξεις, πλην αυτής που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, τα μέλη του θεωρούν ότι αυτή η στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ κάτι θέλει να κρύψει και την κάλεσαν να αναλάβει τις ευθύνες της.
Αυτό που ζητούν οι 19 ναυτικοί είναι να πάρουν τα χρήματά τους και έπειτα με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψουν στις χώρες τους, κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί με τις υπάρχουσες συνθήκες.
Π.Μπ.